реклама

реклама

Публічна консультація з заінтересованими сторонами щодо транспортної реформи відбулася вчергове у Черкасах. Питання публічної консультації: об’єднання або координація роботи усіх перевізників, видів громадського транспорту в єдиній системі міського транспорту та створення єдиного оператора або координатора міських перевезень, створення умов для швидкого і комфортного доставляння пасажирів у будь-який куточок міста, створення єдиної зручної і продуманої системи оплати транспорту, забезпечення безпеки і якості перевезень, а також взаємної відповідальності, як перевізників так і пасажирів, налагодження взаємодії з пасажирами задля громадського контролю якості надання транспортних послуг.

42359168_238066390195854_5298538086051872768_n

 

– Це питання мусується півтора-два роки. До цього піднімалося кілька разів при мерові Сергієві Одаричі. Це питання перезріло і його треба вирішувати, – визнав модератор, координатор ГО “Центр UA” у Черкаській області Сергій Пасічник.

Пасічник зазначив, що різні цільові групи пропонували різну модель транспортної реформи.

– Не акцентуватимемо увагу на міжміських перевезеннях. Там взагалі все катастрофічно. Але якщо в Черкасах можна буде чогось досягти, то це може слугувати варіантом для наслідування. Та зараз на шляху до впровадження реформи стоїть її затягування та невизначеність щодо впровадженої моделі. Другий момент: за ангажованість в розподілі сфер і маршрутів. Третій: відсутність механізму контролю і відповідальності перевізників, – зазначає Сергій Пасічник.

Фахівець зауважує, що проблема й у тому, що перевізники не готові розкрити структуру пільгових перевезень.

Підприємець Віктор Євпак додав, що розробив для міста мобільний додаток контролю за рухом транспорту.

– Я не є великим фахівцем в питаннях транспорту, я є великим фахівцем з питань організації великих проектів, – почав Євпак.

Він зазначив, що для реформи потрібна нова команда.

– Я вірю, що ми можемо на придумувати класні речі про єдиний квиток, транспорті розв’язки. Але якщо всі ці моменти впроваджуватимуть ті ж люди, що зараз на керівних посадах і в комунальних підприємствах, то все це множитиметься на нуль. Так само я бачив це в бізнесових проектах. Люди вирішують все, – наголосив Євпак. – Тому, вважаю, що реформи не йдуть, бо немає волі людей. А інша проблема – це бачення. Бо в нас є дві моделі. Це щось на кшталт «дикого Заходу», коли перевізники бояться з пасажирами, з владою. А є європейська модель, коли приймаються сильні, інколи жорсткі рішення, коли посилюється комунальний перевізник і стає єдиним замовником послуг, а інші стають підрядниками. І тоді з’являється повна відкритість. І тоді можна бюджету вати оновлення рухомого складу, говорити про якість.

Про політичну волю щодо впровадження транспортної реформи говорив і Дмитро Кухарчук, голова Черкаського обласного осередку «Національного коропусу», які є розробниками однієї з концепцій транспортної реформи в Черкасах.

– Вже ми з вами мали їздити за новими схемами і маршрутами. І це стосується і водіїв маршруток, і водіїв автомобілів. От я щойно їхав і мене підрізала маршрутка, бо центр міста перезавантажений і водії десь когось об’їжджають, щоб встигнути, – зазначив Дмитро Кухарчук. – Ми свого часу вирішили впроваджувати транспорту реформу на КП «Черкасиелектротранс». І ми зіткнулися з саботажем з боку тролейбусного парку. Спершу нам дали «зелене світло», потім передумали… Ми стоїмо на тому ж місці, хоч влада обіцяла, що реформа буде впроваджена.

реклама

Коментарі  

 
+3 #4 Скептик Черкас 21.09.2018 21:04
О, великий "реформатор" Кухарчук. Чомусь нацкорпус приймає участь тільки у тих акціях, які підтримують лисянське ..., тобто Бондаренка. Коли проходили акції на Митниці проти забороненою нині забудови, Кухарчука там не було
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 ЮЗР 21.09.2018 17:55
Балаболы
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Надія. 21.09.2018 15:48
Так а виконавців де взяти? Ботнар з Коломійцем? То відправте їх на навчання. Напевне потягнуть?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Гроші 21.09.2018 15:38
З пустого в порожнє.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100