реклама

реклама

Представники обласних партійних організацій Аграрної партії тривалий час підтримували єдність у партії, незважаючи на «вождистські замашки» лідера партії Віталія Скоцика.

пресконф

Про це під час прес-конференції в Черкасах заявили голови чотирьох обласних партійних організацій – Черкаської, Хмельницької, Чернігівської і Тернопільської, а також член політради партії Михайло Поживанов і очільниця молодіжного крила Анна Мадей.

– Ми не раз казали Віталію Євстафійовичу, що ще не пізно налагодити стосунки, що межу ще не перейдено. Але він уперто не дослухався до однопартійців, – наголосив голова Черкаської обласної партійної організації Віктор Полозов. – Нарешті Віталій Скоцик перейшов цю межу, розпустивши 15 обласних парторганізацій із 21.

Нагадаємо, останньою краплею у розриві між Віталієм Скоциком і більшістю партійців стало одноосібне рішення голови партії про об'єднання з партією УКРОП Ігоря Коломойського. Крім того, Віталій Євстафійович ухвалив самочинне рішення про свою участь у президентських виборах.

Як наголосив голова Хмельницької обласної парторганізації АПУ Сергій Іващук, Віталія Скоцика підтримало лише шість обласних парторганізації, причому найменш масових.

– Якби ми хотіли просто потрапити до Верховної Ради у партійному списку АПУ, ми могли б це терпіти і далі. Але ми не хочемо бути просто інструментом. Нам не потрібно депутатство за будь-яку ціну. Ми хочемо зробити нашу політичну силу справді демократичною, – наголосив Сергій Іващук. – Ми знаємо, що за нами стоять прості люди. Їм не потрібно, щоб ми просто прийшли у парламент і продовжили «дерибанити» бюджет, як це робили до нас. Людям потрібна партія, яка змінить країну на краще.

Голова Чернігівської обласної парторганізації Сергій Гайдай наголосив, що у партійців не було жодної мети поміняти голову політичні сили.

– Тільки за останні півроку ми вклали в імідж Віталія Скоцика кілька мільйонів доларів, – наголосив Сергій Гайдай. – Тож змінювати керівника партії ми не мали жодної мети. Він сам нас змусив зробити це.

У свою чергу голова Тернопільської партійної організації Іван Чайківський наголосив, що він пишається тим, що є членом такої демократичної організації як Аграрна партія України.

– У нашої партії немає «власника», який керував би тим, що в ній відбуваються, – наголосив Іван Адамович. – Усі ми – люди самодостатні, усі прагнемо зробити щось корисне, змінити життя в країні на краще.

Щоб не дати розколоти партію і поглинути її іншим політичним силам, 15 обласних партійних організацій зібралися на засідання політради, де висловили недовіру Віталію Скоцику.

– На моїй пам'яті, а я в політиці з 1994 року, це перший випадок, коли демократична більшість партії відправляє її голову у відставку, – наголосив член політради Аграрної партії Михайло Поживанов. – Це надихає мене вважати, що ми нарешті маємо не чергову фейкову партію, а справді розгалужену, самодостатню партійну структуру.

Одним із аргументів, які останнім часом Віталій Скоцик застосовує у дискусії зі своїми опонентами, є нібито зв'язок Михайла Поживанова із проросійським політиком Віктором Медведчуком.

– Є відома історія про те, що чоловік мусив виправдовуватися за гулящу дочку, хоча дочки взагалі не мав, а мав трьох синів. Я не хотів би виправдовуватися за те, до чого не маю жодного відношення, – зазначив Михайло Поживанов. – Скажу лише, що я – саме та людина, яка вперше публічно заявила про судимості Віктора Януковича. Я був серед лідерів акції «Україна без Кучми». Єдиний раз я спілкувався з Віктором Медведчуком (тоді – головою Адміністрації Президента) у 2003 році, коли мусив письмово пояснювати, чому я, тоді заступник голови Київської міської адміністрації, їздив у Донецьк разом із Віктором Ющенком. А щодо звинувачень... Сьогодні стало дуже модно звинувачувати своїх опонентів у зв'язках із Москвою. Якщо тобі хтось не подобається, скажи що він – «рука Кремля» і що він «пов'язаний із Медведчуком». Віталій Скоцик просто використав цей шаблон. Хоча насправді ним самим сьогодні керує Віктор Слаута, колишній віце-прем'єр і міністр сільського господарства при Януковичі. Усередині партії всі все розуміють.

Наразі група юристів працює над правовим оформленням рішення про відставку Віталія Скоцика, і незабаром відбудеться партійний з'їзд, який обере нового партійного лідера. А ще за деякий час новий з'їзд обере кандидата в Президенти України від Аграрної партії. Як наголосили представники партійних організацій, це не обов'язково буде одна і та сама особа.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100