реклама
Sucurity Police

реклама

У трьох медичних закладах Черкаської області жінки, що звернулись до жіночих консультацій, зможуть пройти безкоштовне тестування на ВІЛ. Це стало можливим завдяки проекту HealthLink: «Залучення статевих партнерів ВІЛ-позитивних вагітних жінок та породіль до тестування та лікування ВІЛ», який втілює у області благодійна організація «Від серця до серця».

index У проекті беруть участь три медичні заклади: Золотоніська центральна районна лікарня, Канівська центральна районна лікарня та відділенні жіночої консультації № 1 Комунального некомерційного підприємства «Черкаський міський пологовий будинок «Центр матері та дитини». Клієнтки цих закладів зможуть пройти безкоштовне тестування на ВІЛ, для цього варто лише звернутися до лікаря.

Згідно даних Черкаського обласного центру боротьби та профілактики зі СНІДом, основним шляхом передачі ВІЛ-інфекції залишається статевий, але у 2017 році частка передачі ВІЛ від інфікованої матері до дитини збільшилась.

Проект має на меті залучити до тестування та лікування сексуальних партнерів жінок, що звертаються до жіночих консультацій, ВІЛ-позитивних вагітних жінок, породіль.

Жінки, зокрема із груп ризику, не хочуть тестуватися, особливо коли за аналізи потрібно платити. Проект же постачає до медичного закладу безкоштовні тести, а тому кожна жінка може перевірити себе та, за необхідності, свого сексуального партнера, - розповідає Ірина Когут, координаторка проекту, соціальний працівник БО «Від серця до серця».

Ірина також зазначає, що окрім медичного аспекту, зниження захворювання на ВІЛ проект має на меті і суспільну цінність: медики проходять низку навчань, серед яких робота зі швидкими тестами та подолання стигми й дискримінації до пацієнтів, що живуть із ВІЛ.

Проект «Залучення статевих партнерів ВІЛ-позитивних вагітних жінок та породіль до тестування та лікування ВІЛ» втілюється як компонент проекту «Консолідація зусиль на регіональному рівні задля забезпечення сталості послуг з ВІЛ в Черкаській області» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Про це повідомляють у БО «Від серця до серця».

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Пришийкобиліхвіст. 04.10.2018 11:20
То є добре. Але тільки зі згоди породіллі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100