реклама

реклама

У конференц-залі Громадської спілки «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» відбувся тренінг «Як розпочати власну справу» в рамках соціального проекту «Програми сприяння інвестицій та розвитку підприємництва у місті Черкаси на 2017 – 2021 роки», започаткованого за сприяння Черкаської міської ради.

До участі у зустрічі запрошено фахівців Управління Держпраці у Черкаській області, які поінформували учасників заходу з питань трудового законодавства, оформлення трудових відносин з найманими працівниками та легальної зайнятості.

8

На зустрічі інспектори праці Управління наголосили, що нелегальне працевлаштування обмежує працівника у доступі до соціальних гарантій та створює перешкоди для успішного ведення бізнесу. Попередили підприємців-початківців, що у разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) роботодавці несуть відповідальність у вигляді штрафу у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

Неофіційний найманий працівник позбавляє себе права на зарахування періоду роботи до страхового стажу, згідно з яким обчислюють пенсію, не отримує матеріальну допомогу у разі настання безробіття та компенсацію у разі тимчасової непрацездатності, підкреслили представники Управління.

Тренінг відбувся у формі «питання – відповідь», що дозволило змоделювати кілька найпоширеніших ситуацій та спільно знайти оптимальні шляхи вирішення актуальних проблем, з якими стикаються підприємці-початківці.

Зважаючи на значне зацікавлення аудиторії, заплановано проведення додаткового тренінгу за участю фахівців Управління на тему: «Трудове законодавство» в конференц-залі Громадської спілки «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» за адресою: м. Черкаси, вул. Дашковича 19, мінус 2 поверх (ТРЦ «Хрещатик-Сіті»).

реклама

Коментарі  

 
0 #1 ХХ 05.10.2018 16:03
А чому ніхто не проводить тренінг як прожити пенсіонеру на 1,5 тис. грн.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100