реклама

реклама

Громадські організації просять владу ухвалити програму закупівлі соціальних послуг у неурядових організацій, щоб опікуватися категорійними громадянами, які живуть з ВІЛ чи хворі на туберкульоз. Зокрема, просять владу внести зміни до бюджетних програм на наступний рік та виділити до кінця цього року фінансування на закупівлю соціальних послуг на три місяці близько 25-30 тисяч гривень.

43156463_1941659935872501_3728738740638580736_n

Про це говорили на сьогоднішній прес-конференції в Черкасах.

– 21 вересня депутати облради підтримали внесення змін до низки рішень обласної ради, а саме, зміни до програми «Про обласну комплексну програму «Турбота» на 2014-2020 роки» з поправкою про соціальне замовлення та надання послуг населенню через неурядові організації. Але вже зараз необхідна допомога та соціальний супровід таких хворих. Наші організації БО «Від серця до серця» і БО «100 % життя» працюють більше 15 роки з ВІЛ-інфікованими, з тими, хто хворіє на туберкульоз. Йде мова і про чоловіків-жінок, які опинилися в складних ситуаціях. І ми залучаємо кошти не лише з бюджетів, а й з міжнародних фондів. Але у всьому світі є практика, якщо це мешканці Черкащини і підпадають під категорію незахищених, то ми просимо кошти на здійснення соціального супроводу в держави. Це ж наші громадяни, – каже голова правління благодійних організацій Наталія Несват.

Фахівець зауважує, що згаданими категоріями населення мали б опікуватися не донори та міжнародні організації, а держава. З наступного року благодійні організації можуть перейти на державне фінансування з обласного та міських бюджетів, але невирішене питання фінансування найближчих трьох місяців.

– Певні категорії залишаться без надання соціальних послуг, без соціального супроводу, тож ми матимемо великі наслідки. Це сплекс туберкульозу, сплекс як в 90-ті роки вживання наркотичних речовин. Тому дуже важливо, щоб ці послуги були забюджетовані! – каже Наталія Несват.

Проте чиновники кажуть, що рік добігає кінця і перерозподілити кошти в бюджеті неможливо.

– Департаментом щорічно проводиться моніторинг потреб населення в соціальних послугах. Ті послуги, які не покриваються державними установами, можуть виставлятися на соціальні замовлення. Так, на сьогодні рішення обласної ради вперше дасть змогу започаткувати соціальне замовлення. Але шансу в 2018 році громадським організаціям отримати кошти з бюджету немає. Мало часу. Треба визначитися з критеріями напрямами, за 30 днів розглянути конкурсні пропозиції. Питання вирішиться хіба в середині листопада, - каже заступник директора департаменту соціального захисту ОДА Олександр Павлюк.

На запитання до пана Павлюка, чи плануються відповідні пропозиції до депутатів до затвердження бюджету на 2019 рік, він зауважив, що «пропозиції плануються…»

– Зараз ще ні, бо ще не планується бюджет на 2019 рік, – сказав чиновник.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Оце так! 05.10.2018 08:51
Допомога цих організацій складається в забезпеченні наркоманів шприцами і наркотиками, а геїв інтимною смазкою і презервативами (вибачте, але це так).
Я проти, щоб мої податки йшли на таке непотрібство.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100