реклама

реклама

Муніципальна варта – муніципальний орган, який допомагає підтримувати законність на території міста – вже діє у багатьох містах України і зокрема Черкащини. Проте, в Черкасах ще не визначилися, чи потрібний такий орган, а якщо потрібний, то в якому вигляді.

Ботнар1

Про це під час зустрічі з членами ГО «Міська варта» повідомив заступник міського голови Черкас Юрій Ботнар.

На його думку, в деяких містах України муніципальні варти перетворилися на «офіційних тітушок», які виконують лише окремі, не завжди правомірні, доручення певних осіб, що працюють у місцевому самоврядуванні.

– Нам необхідно визначитися з форматом муніципальної варти, якщо її буде вирішено створювати. Вона може діяти на постійній основі (до чого є, як я казав, дуже ґрунтовні застереження) або на основі добровільності і запрошення на певний час. Але в будь-якому разі всі члени муніципальної варти повинні мати спільну для всіх форму або принаймні нарукавні пов’язки чи шеврони, – додав Юрій Ботнар. – При цьому громадські формування, які ввійдуть до муніципальної варти, зберігатимуться як окремі колективи.

реклама

Коментарі  

 
+4 #5 Черкасчанин 06.10.2018 09:02
Опять идем по пути России?Там казачки ряженные и "православные патрули" у нас варта.А суть одна и та же.Защищать интересы ворья у власти. :-x :-x :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #4 Думка 05.10.2018 12:38
Черкасам не потрібно ніякої варти, адже в місті працюють 300 патрульних поліцейських!!! Потрібно заставити їх працювати так, щоб людям було безпечно!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #3 Нах вони треба! 05.10.2018 11:51
У випадку з Черкасми це буде ніщо інше, аніж "бандюки в законі".
Хочеш "наглядати за правопорядком" - йди служити у поліцію і май не тільки відповідні права, а й персональну відповідальніст ь за свої вчинки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-17 #2 Пришийкобиліхвіст. 05.10.2018 11:51
Дуже потрібна в Черкасах мунініципальна варта. Незалежна, добровільна,з чесними людьми які не будуть виконувати заказні акції, а будуть охороняти спокій та законність у Місті.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #1 Надія. 05.10.2018 11:45
Та переймайтеся в кінці кінців містом а не створенням чергових особистих підрозділів. А все це викликано незнанням справи якою взявся перейматися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100