реклама

реклама

У суботу, 6 жовтня 2018 року, міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак перебуватиме з робочим  візитом на Черкащині, де буде розпочато загальнонаціональну екологічну акцію «Дуби Шевченка єднають Україну».

8b

Мета проекту – порятунок вікових та пам’ятних  дубів періоду життя Тараса Шевченка та висадження молодих дерев-спадкоємців.

Акція «Дуби Шевченка єднають Україну» розпочнеться із села Моринці. Там буде висаджено першу в Україні Алею саджанців, які виросли з жолудів від вікових дубів на Чернечій горі. Частину паростків дубів з-під Канева буде передано на Донеччину, Львівщину, Київщину, Херсонщину, Чернігівщину та Полтавщину для висадження їх у меморіальних місцях, що носять ім’я Кобзаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дубова алея, закладена обласною владою, всохла…

Також волонтери та школярі зберуть нові жолуді на насіння в селі Будище, де до цього часу збереглося три унікальні 800-річчні  дуба, які бачив юний Тарас Шевченко.

У рамках акції запланований  спільний молебень Української православної церкви Київського патріархату та Української Греко-католицької церкви.

Завершиться екологічний день на Черкащині еко-пікніком у Будищі зі смакуванням улюбленої страви Тараса Шевченка - борща з карасями.

Шкілку із жолудями для вирощування нових дубів цього ж дня представники Мінприроди передадуть до Хорольського ботанічного саду на Полтавщині. Також у місцевому Дубовому гаю буде висаджено другу Алею дубів- спадкоємців вікових дубів, які були кремезними ще за життя Тараса Шевченка.

Екологічна акція «Дуби Шевченка єднають Україну» є логічним продовження загальнонаціональної акції «Посади дерево миру», яка свого часу була розпочата Українською греко-католицькою церквою та підтримана національними природними парками, заповідниками та активними громадянами по всій Україні.

У заході запланована участь: Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, предстоятелів церков різних конфесій,  представників Мінприроди та Міносвіти, Черкаської ОДА, волонтерів, школярів та всіх, хто любить природу і творчість Тараса Шевченка, інформують в прес-службі ОДА

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крайнього у порятунку тисячолітнього дуба з Черкащини знайти не вдалося

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #3 Панас 06.10.2018 19:10
Цитую Урюк:
Пізно їде. Китайці вже всі дуби повирізали...


У нас і без китайців є кому різати
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Читач 05.10.2018 13:35
Заголоволк звучить так, наче ті дуби впоперек дороги лежать, а міністр по них їде. ;-)
У Черкасах найбільш письменні дуби - вони навіть заголовки пишуть)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Урюк 05.10.2018 10:14
Пізно їде. Китайці вже всі дуби повирізали...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100