реклама

реклама

Однією із форм профорієнтаційної роботи з молоддю є проведення професіографічних екскурсій на ринкоутворюючі підприємства.

Екскурсія діти

Тож з метою популяризації робітничих професій серед молоді, Золотоніської міськрайонної філії Черкаського обласного центру зайнятості для 26 учнів 9-го класу міської школи № 6 проведено екскурсію на  залізничну станцію Золотоноша 1.

Начальник станції Золотоноша 1 Неля Трубицька розповіла про роботу станції, основні її функції та завдання. Учні мали змогу побачити як функціонує пульт керування коліями. Механік з обслуговування залізничних колій Лідія Соколенко продемонструвала як саме працює механізм пересування стрілок та наголосила на правилах безпеки при перебуванні на залізничних станціях.

«Укрзалізниця - це галузь з великою інфраструктурою, із складним технологічним циклом роботи, яка тісно пов’язана з підприємствами-виробниками, перевезеннями значної частини вантажів і пасажирів. Робота залізнична одна з найбільш відповідальних і водночас цікавих професій. Той, хто обрав для себе професію, пов’язану з залізничними коліями, сприйматиме життя, як одну довгу мандрівку, де трапляються різні захопливі події», - зазначила начальник станції, підкреслюючи значимість професії.

У свою чергу фахівець з профорієнтації Надія Журавльова презентувала присутнім послуги служби зайнятості для учнівської молоді та запросила усіх бажаючих відвідати міськрайонну філію та  пройти профдіагностичне тестування щодо виявлення своїх професійних схильностей.

Профорієнтаційний захід поповнив знання школярів  про робітничі професії, уявлення про сучасні умови виробництва та допоміг зорієнтуватись ще в одному напрямку професійної діяльності.

Золотоніська міськрайонна філія ОЦЗ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100