реклама

реклама

У Черкаському зоологічному парку у неділю, 7 жовтня, близько дев’ятої години ранку виникла пожежа у павільоні дрібних птахів та мавп. Загорання виникло на даху, де розміщена вентиляційна система. Внутрішні приміщення, де перебували тварини і птахи, меблі, комп’ютерна техніка не постраждали.

image.php

Як розповів директор цього комунального підприємства Євген Ван, про надзвичайну події відразу були сповіщені чергові караули Черкаського міського відділу, а також оперативно-координаційний центр Управління ДСНС, які оперативно прибули на місце та приступили до гасіння пожежі.

Завдяки цьому вдалось попередити поширення полум’я на інші споруди зоопарку. Оскільки через їх щільне розташування існувала реальна загроза потрапляння у вогняну пастку й інших вольєрів. Зокрема, неподалік знаходяться леопарди, які теж могли постраждати.

Як інформує речник Управління Державної служби України з НС у Черкаській області Костянтин Проценко, загалом, на місці події працювали чотири пожежні та спеціальні автомобілі, а також 15 рятувальників. Пожежу було ліквідовано о 10:04.

Поки що, підтверджена загибель одного птаха. За словами доглядачів, кілька десятків цінних птахів вдалось врятувати, але частину птахів, що знаходилися у безпосередній близькості від вогню, аби вони не загинули довелось випустити.

На місці пожежі працюють фахівці дослідно випробовувальної лабораторії. Причини загорання встановлюються.

Підтверджує зазначену інформацію і директор зоопарку, зауважуючи, що малі птахи, яких довелось випустити, аби врятувати їм життя, повернулись до зоопарку. Частину вже вдалось спіймати та повернути до вольєрів.

Євген Ван припускає, що спровокувати таку надзвичайну подію могли гризуни, які напередодні зими активно скупчуються на території зоопарку, де тепло і  багато корму. В пошуках їжі ті пошкоджують не лише дошки, але й перегризають дроти, що могло спричинити коротке замикання в мережі і призвести до пожежі.

Водночас Євген Леонідович наголошує, що працівники зоопарку вже приступили до усунення наслідків і сподівається власними силами, орієнтовно, в найближчі два тижні відновити зруйнований дах. Загалом, площа зимових приміщень для птахів та мавп, яка постраждала від вогню, становить близько 120 квадратних метрів.

Про це інформує прес-служба міськради

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #4 Перехожий 09.10.2018 08:03
Мишки із сірниками це популярна причина пожежі, але навряд чи без двоногої прямоходячої мавпи обійшлося.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 ЮЗР 08.10.2018 15:31
Скорее обезьянка на перекур вышла 8) и птичкам отомстила
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 язон 08.10.2018 11:23
А лисички взяли спички...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Пришийкобиліхвіст. 08.10.2018 10:42
Підпал могли спричинити гризуни....уявляю щура з сірниками чи спалах..кою.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100