реклама

реклама

30 школярів опановуватимуть мови програмування Scratch та Python у межах проекту IT Kids, який реалізують Cherkasy IT Cluster спільно з Черкаським бізнес-коледжем.

IT Kids3

Навчання двох груп стартує вже у жовтні і триватиме три місяці.

– На участь у проекті ми отримали 177 заявок. На зустріч із менторами прийшло 102 особи, з яких зрештою було відібрано по 15 учнів у дві групи. Такий попит з боку школярів доводить, наскільки цікавими є подібні курси для молоді, – переповідає завідувач відділення інформаційних технологій бізнес-коледжу Владислав Хотунов. – Перший набір у нас був навесні. Результатом навчання були задоволені як ми, так і учні. Багато з них телефонували під час літніх канікул і питали, коли буде наступний набір, щоб податись.

На його переконання, успіх курсів пов’язаний як із тривалістю – навчання проводиться протягом трьох місяців, так і з форматом, адже воно побудоване у вигляді партнерських стосунків, а не «вчитель-школяр». На занятті у групі з 15 школярів перебувають одночасно п’ятеро менторів. Кожен із них готовий допомогти учневі розібратись у складнощах під час виконання того чи іншого етапу. Навчання для молодшої групи відбувається у ігровій формі.

IT Kids2

У кінці кожного курсу учні створять власний продукт: для учнів 6-7 класів це буде новорічна вітальна листівка, а для старшої групи (8-9 класи) – створення власного сайту.

Керівник Cherkasy IT Cluster Анастасія Негода пригадує: разом із командою дуже хвилювалась під час старту проекту в Черкасах. Це був такий собі «експеримент», тому що раніше подібного у місті не відбувалось.

– У процесі навчання діти повністю включилися у процес, приємно було спостерігати за їхніми успіхами та результатами, – говорить Анастасія. – У майбутньому ми плануємо розширювати проект, співпрацюючи зі школами і вчителями інформатики. Зі свого боку ми готові надати матеріали та “прокачати” зацікавлених вчителів. Курс можна проводити як у факультативному форматі, так і впроваджувати у програму з інформатики.

Забезпечує викладачів програмою курсів та усіма необхідними матеріалами всеукраїнська мережа клубів кодування Code Club. Її було створено у Великій Британії веб-дизайнером Клер Саткліф і програмістом Ліндою Сандійк у квітні 2012 року. Тепер Code Club існує вже у 32 країнах світу, від США і Бразилії до Австралії і Нової Зеландії.

– Програма є дуже зручною для викладачів і волонтерів, адже їм не треба додатково нічого вигадувати, вона складена покроково, по проектах. Ми надаємо всю інформацію безкоштовно, – зазначає керівник Code Club Ukraine Максим Макаров. – Нині подібні гуртки існують майже в усіх великих містах України. Це не якийсь одиничний урок, де дитина просто прийшла, послухала й пішла, так нічого й не засвоївши. А цілий курс, після проходження якого учень отримує відповідний сертифікат.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100