реклама

реклама

Жашківська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості постійно співпрацює з органами місцевого самоврядування у напрямку тимчасової зайнятості жителів Жашківського району.

Щороку в бюджеті  виконавчих комітетів сільських рад передбачаються кошти на оплату праці безробітних громадян, які будуть залучатися до участі в громадських роботах відповідно до затвердженого переліку видів громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, які передбачають суспільно-корисну спрямованість для місцевих громад.

ЖАШКІВ

Протягом січня – вересня 2018 року в громадських роботах взяли участь 115 осіб. Найбільша активність спостерігалась з боку виконавчих комітетів Бузівської, Пугачівської та Шуляківської сільських рад. Сільські голови сприяли організації громадських робіт з благоустрою та озеленення територій населених пунктів за участю безробітних. Спільними зусиллями було здійснено упорядкування  меморіалів, пам’ятників, територій навколо них, братських могил та інших місць поховання загиблих захисників Вітчизни.

Також плідною була співпраця районної філії з виконавчими комітетами Тинівської та Червонокутської сільських рад щодо ремонту та будівництва дошкільних навчальних закладів та виконавчим комітетом Олександрівської сільської ради у напрямку  надання послуг із супроводу, догляду, обслуговування та соціально-медичного патронажу осіб з інвалідністю та осіб похилого віку.

«Жашківською районною філією досягнуто значних результатів в організації проведення громадських робіт та робіт тимчасового характеру, ціль яких – забезпечити матеріальну підтримку безробітним громадянам, зберегти їх мотивацію до праці, а також покращити стан сільської соціальної інфраструктури та навколишнього середовища»,- коментує директор філії Марія Штунь.

Слід зазначити, що на проведення громадських робіт загалом було використано 369,23 тис. грн, в тому числі з місцевого бюджету використано 233,5 тис. грн, а з коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття – 135,7 тис. грн.

Враховуючи значимість досягнутих результатів у проведенні громадських робіт, органи місцевого самоврядування  готуються прийняти рішення щодо визначення видів та затвердження програм організації та фінансування громадських робіт на 2019 рік.

У свою чергу, районна філія й надалі розвиватиме співпрацю з роботодавцями району та місцевими органами влади в цьому напрямку, що сприятиме пом’якшенню соціальної напруги на ринку праці.

Жашківська районна філія ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100