реклама
Sucurity Police

реклама

У ЧДТУ відбулося патріотичне свято «Козаків славні сини», повідомляють у виші.

e89866e8460413b3e825fe0ad45ff3bb_XL

11 жовтня втретє у Черкаському державному технологічному університеті відзначили свято, присвячене Дню захисника України, Дню Українського козацтва та Святій Покрові «Козаків славні сини». В актовій залі вишу зібралися викладачі, співробітники, студенти та шановані гості, щоб засвідчити свою повагу всім, хто носить почесне звання захисника України, всім, хто захищає суверенність і незалежність нашої держави й оберігає спокій наших домівок.

Цьогоріч захід розпочався Хвилиною мовчання, адже 10 жовтня на Сході загинув двадцятирічний Сергій Дронов з Чигирина, підірвавшись на вибуховому пристрої на Приморському напрямку.

Після вітального слова ректор ЧДТУ Олег Григор виконав почесну місію нагородження співробітників університету. За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків Грамоту ЧДТУ з рук Олега Олександровича отримала старший викладач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Юлія Тихоненко. Крім цього, за особисті видатні досягнення в професіональній сфері, спрямовані на становлення української науки медаллю «За самовіддане служіння науці» Всеукраїнського об'єднання «Країна» нагороджено: доктора технічних наук, доцента, завідувача кафедри інформатики, інформаційної безпеки та документознавства Валентину Кунченко-Харченко та кандидата технічних наук, доцента, завідувача кафедри приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій Юлію Бондаренко.

Під час свого виступу протоієрей УПЦ КП Андрій Шпунт передав усім вітання від митрополита Черкаського і Чигиринського Іоана – голови Синодального управління військового духовенства та поінформував про патріотичний рух, боротьбу України за Томос – документ про визнання світовим православ'ям Української церкви, як Помісної, незалежної, рівної серед всіх православних церков.

Учасники заходу вшанували пам’ять героїв, полеглих у боротьбі за свободу нашої України: представників козацького лицарства, учасників національно-визвольних змагань 1917 – 1922 років, загиблих у роки Другої світової війни, героїв Небесної Сотні, борців за права і свободи людини під час Революції гідності. Героїв – солдат і офіцерів Збройних сил, Державної прикордонної служби, Національної гвардії і Служби безпеки, всіх добровольців які зі зброєю у руках відстоювали територіальну цілісність нашої батьківщини на Сході України.

За час проведення антитерористичної операції загинуло понад 100 земляків-черкащан, славних героїв, дійсних патріотів своєї держави, серед яких, на жаль, і студенти та випускники Черкаського державного технологічного університету: 23 серпня 2014 року смертю героя поліг на Савур-Могилі учасник АТО, студент 5 курсу заочної форми навчання факультету електронних технологій Євгеній Присяжний; 18 лютого 2015 року під час мінометного обстрілу у місті Широкіно загинув Сергій Амброс, випускник будівельного факультету; 31 березня 2017 року внаслідок бойових дій під Авдіївкою загинув військовий-контрактник, випускник факультету комп’ютеризованих технологій машинобудування та дизайну 24-річний Олег Новохатько, родом з села Сердюківка Смілянського району.

В Операції об'єднаних сил на Сході України зараз несуть службу 35 студентів-патріотів Черкаського державного технологічного університету.

Черкаський державний технологічний університет пишається тим, що цьогоріч на навчання до вишу вступило 22 особи, які були та є учасниками АТО й Операції об'єднаних сил.

В ході заходу студенти змогли переглянути ряд короткометражних документальних фільмів про українське козацтва та про мужню боротьбу українців на Сході України.

По завершенню заходу розпочався вже V ювілейний Фестиваль студентської творчості «Дебют першокурсника – 2018» символічно присвячений до Дня Захисника України, Дня козацтва та Свята Покрови.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100