реклама

реклама

Понад 300 учасників з усієї Черкащини взяли участь 15 жовтня в першому обласному Форумі сім`ї. Організатори заходу — Черкаський обласний комітет Руху Реформації, Міжфракційне депутатське об`єднання за духовно-моральне здоров`я України, департамент освіти та гуманітарної політики міста та облдержадміністрація — намагалися визначити основні виклики, з якими сьогодні  зіткнулася українська родина, побачити їхні витоки та разом шукати практичні шляхи захисту сімейних цінностей як на рівні держави, так і на рівні області.


форум 3

Перша частина Форуму почалася з пленарної сесії, під час якої запрошені доповідачі представили своє бачення проблематики у сімейній сфері. Експерт з питань сімейних відносин, доктор філософії Адріан Буковинський окреслив сучасний стан української родини, навів не дуже втішну статистику щодо батьківства у нашій країні, але також розповів і про ініціативи, завдяки яким ця ситуація може змінитися на краще.

Подібні заходи мусять визначати політику в сфері сім`ї в Україні, бо  щороку якість сім`ї в нашій країні  погіршується, — наголосив Адріан. — Рушійною силою такого Форуму є саме християни, адже настав час християнам брати відповідальність за те, що є Боже, а сім’я якраз і є  Божою інституцією.

форум

Доповідачами на форумі також були: Ярослав Лукасик – директор Східноєвропейського лідерського форуму; Станіслав Грунтковський -  магістр мистецтв у сфері міжкультурних досліджень. Активну участь приймали Сергій Воронов директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради та заступник міського голови Ігор Волошин.

На заході були присутні священики, які представляють різні християнські конфесії. Вони також поділилися словом настанови для учасників Форуму. Серед тих, хто брав участь у заході, були також представники органів місцевого самоврядування, влади та освітяни, що надзвичайно важливо, адже питання захисту сім’ї сьогодні вимагає комплексних зусиль церкви, влади, науковців, педагогів та інших фахівців.

Під час панельної дискусії, яка також стала частиною програми Форуму, учасники поділилися своїм баченням практичних шляхів зміцнення сім’ї та особистим життєвим досвідом у побудові гарних сімейних стосунків.

форум2

Під час практичної частини Форуму  були представлені різні місцеві проекти, спрямовані на підтримку сімей, материнства, батьківства, всиновлення, профілактичні заходи у школа та інші. Це допомогло присутнім побачити широкий спектр можливостей для того, щоб бути залученим у захист інституції сім’ї на місцевому рівні, об’єднавши зусилля для більшої ефективності.

Своєрідним резюме заходу було прийняття Резолюції учасників Обласного Форуму сім’ї.  Присутні одноголосно погодилися підтримати звернення до громадськості, закладів освіти, церков, органів місцевого самоврядування та органів центральної влади щодо подальшого сприяння розвитку та захисту інституції сім’ї; проведення подібних форумів на районних рівнях у Черкаській області; залучення у різнопланові просімейні заходи; збереження на законодавчому рівні визначення про шлюб як про такий, що ґрунтується на взаємній згоді чоловіка та жінки; а також ряд інших положень.

viber image

Координатор Черкаського обласного комітету Руху Реформації Валерій Бєляєв зазначив, що Перший обласний Форум сім`ї на Черкащині має історичне значення, бо привернув до інституту сім`ї увагу не лише християн, а й громадськості загалом, що дуже важливо сьогодні, коли сімейні цінності можуть бути деформовані під впливом сучасних процесів у суспільстві.

Духовно здорова країна починається з найменшого — з родини. Сім’я — це фактично фундамент, на якому будується все наше суспільство, тому відповідальність про якість цієї основи лягає на плечі кожного з нас: батька, матері, вчителя, викладача, представника  влади та церкви, — наголосив Валерій Бєляєв. — Ми плануємо провести не менше шести подібних форумів в районах Черкаської області. Є багато питань, над якими ще треба працювати, щоб укріпити сімейні цінності в суспільстві, але це можливо  лише за консолідації зусиль кожного з нас.

Форум проводився за сприяння Благодійного фонду соціальних ініціатив Полудня Івана.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100