реклама

реклама

У 27 новостворених ОТГ Черкащини перші вибори відбудуться 23 грудня. Рішення про створення ОТГ прийняли 101 сільські/селишні/міські ради регіону - та об'єднали понад 150 населених пунктів. Ці громади мають змогу отримати всі передбачені реформою ресурси та повноваження з 1 січня 2019 року. Але для цього - крім виборів - необхідно, щоб Черкаська облрада внесла відповідні зміни до Перспективного плану формування спроможних громад, які останні дві сесії не були погоджені.

Про це повідомив на прес-конференції директор Черкаського ЦРМС, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону Сергій Слинько.

44067985_326032561309292_4642707729687773184_n

За його словами, через таке зволікання громади можуть втратити інфраструктурної субвенції на суму понад 100 мільйонів гривень. Адже процедура потребує ще й затвердження Кабміном плану, що дасть змогу визнати громади спроможними. Лише тоді може бути передбачене фінансування у проекті держбюджету України.

– Завтра буде позачергова сесія обласної ради сьомого скликання з цього питання і є великі ризики… – сказав Сергій Слинько.

Нижче можна побачити ці 27 новостворених ОТГ, де відбуваються вибори.

карта

– Ми говорили громадам, що у результаті об’єднання вони отримають фінансову самостійність, вийдуть на прямі міжбюджетні відносини із державою без втручання району, а по деяких напрямках без втручання обласної влади. Але все це можливо лише після внесення до Перспективного плану та визнання Кабміном громади спроможною. Завтра обласна рада уже втретє спробує внести зміни до Перспективного плану, -  зазначив заступник голови Черкаської ОДА Ярослав Березань.

Представники з сіл вважають, що каменем спотикання є політичні ігри, які і гальмують прийняття рішення в обласній раді. Про це говорить сільський голова с.Руська Поляна Олег Гриценко.

– Ми йшли до створення громади 2,5 роки. На заваді були політичні ігри, бажання пограти партіями. А люди нікого не цікавлять. Та в мене є віра, що завтра на позачерговій сесії депутати приймуть перспективні плани. Якщо когось щось не влаштовує в планах, то було 3-4 роки для коригування, – каже Гриценко.

Вже після процедури, на його думку, можна коригувати плани.

– Прошу депутатський корпус обласної ради не зволікати, піти назустріч тим людям, які вас обирали. Це ті люди, які чекають покращення! – каже Гриценко.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100