реклама

реклама

Христинівським відділом Уманської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом вчинення дорожньо-транспортної пригоди, яка мала місце 09.10.2018 на автодорозі м. Хритинівка - смт. Верхнячка Христинівського району, що спричинило смерть потерпілого, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Установлено, що 35-річний житель Уманського району, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем «Peugeot - 605» та рухаючись по автодорозі м. Христинівка - смт. Верхнячка Христинівського району зі сторони смт. Верхнячки у напрямку м. Христинівки, не обрав безпечної швидкості руху, не стежив за дорожньою обстановкою, під час виконання маневру обгону не дотримався безпечного інтервалу з автомобілем «Москвич – 412», під керуванням 74-річного жителя Христинівського району, який рухався в попутному з ним напрямку, та під час його обгону допустив зіткнення з останнім.

Внаслідок зіткнення, пасажир автомобіля «Peugeot - 605» 4-річна дитина отримала тілесні ушкодження, від яких померла в приміщенні Христинівської ЦРЛ.

На даний час тривають першочергові слідчі та процесуальні дії. Водія автомобіля «Peugeot - 605» затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі на підставі зібраних у провадженні доказів останньому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, вживаються заходи щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Процесуальними керівниками прокуратури вживаються заходи щодо призначення судових експертиз, а також забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Хід розслідування вказаного кримінального провадження перебуває на контролі керівництва прокуратури.

Довідково: за вчинене винній особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Про це інформує прокуратура міста Умані

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100