реклама

реклама

У рамках підписаного Меморандуму між публічним акціонерним  товариством «Українська залізниця» та Державною службою зайнятості, Смілянським міськрайонним центром зайнятості налагоджена тісна співпраця із структурними підрозділами Регіональної філії Одеської залізниці.

Сміла 1

Підприємство потребує кваліфікованих робітників. Тож фахівцями міськрайонного центру зайнятості проводиться профвідбір та працевлаштування кваліфікованих кадрів, а також здійснюється робота у напрямку профорієнтації учнівської молоді щодо затребуваності робітничих професій.

Днями 18 одинадцятикласників  загальноосвітньої школи № 15 міста Сміли познайомилися з підприємством, яке має багаторічну історію  -  залізничною станцією ім. Т. Г. Шевченка Одеської залізниці.

Сміла 2

Під час екскурсії начальник станції Олександр Рудецький розповів дітям про затребувані вакансії на залізниці, а саме: регулювальник  швидкості руху вагонів, складач поїздів, черговий по парку, монтер колії, електромонтер контактної мережі, оператор дефектоскопного візка та інші.

Також школярі побачили роботу «поста електричної централізації», який відповідає за приймання, відправлення, пропускання поїздів та переміщення рухомого складу на станції та в межах її району. Декілька сміливців спробували себе у ролі чергового станції, тож апробація цієї професії відбулася на практиці.

Сміла 3

Родзинкою екскурсії стало відвідування вагону-музею. Більшість експонатів розповідають про становлення Сміли, як вузлової станції залізничної дороги, яка від початку була побудована, як магістраль для транспортування цукру за часів графа Бобринського. «Незважаючи на низький вантажообіг, наявність станції дала швидкий імпульс зростання розвитку міста та скорочення безробіття. Умови роботи були надзвичайно важкі — працювали по 12 годин, а заробіток одержували по 80-90 карбованців на рік. Робітники та стрілочники жили у тісних холодних бараках по дві-три родини разом», - розповідав Олександр Рудецький.

Окрім гарних вражень та емоцій, учні отримали від адміністрації підприємства запрошення на навчання з подальшим працевлаштуванням за різноманітними професіями залізничної галузі.

Смілянський міськрайонний центр зайнятості

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-2 #2 Черкас 18.10.2018 10:29
Цитую Перехожий:
Раніше на тому вагоні висіла мармурова табличка, що в 1920 році на станцію Бобринська в складі агітпоїзду "Октябрьская революция" в ньому прибув "всеросійський староста" Михайло Калінін. Приїзджав агітувати як краще душити українців.

А тепер неподалік від цього паровоза - пам"ятник "чорним запорожцям", які у 1919 році на станції Бобринській наваляли тріндюлєй мацквоським більшовикам і змусили їх тікати, не оглядаючись - кидаючи ешелони зі зброєю, амуніцією і продовольством.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Перехожий 18.10.2018 08:44
Раніше на тому вагоні висіла мармурова табличка, що в 1920 році на станцію Бобринська в складі агітпоїзду "Октябрьская революция" в ньому прибув "всеросійський староста" Михайло Калінін. Приїзджав агітувати як краще душити українців.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100