реклама

реклама

Мережа скринінгових центрів «Здоров’я жінки» запрацювала на Черкащині. Тепер їх п’ять: у Черкаському обласному онкологічному диспансері, Смілянській міській лікарні ім. Т. Г. Шевченка, у центральних районних лікарнях у Звенигородці, Умані та Золотоноші. Останній центр офіційно відкрили напередодні.

20181016_164146

Цей проект зініціювала Черкаська ОДА спільно з Черкаським обласним онкологічним диспансером. За словами фахівців, щороку в області обстежують близько 300 тис. жінок, із них – у 4,5 тис. виявляють рак. Часто на пізніх стадіях.

20181016_163603

– Саме посилення профілактики онкозахворювань у жінок і вчасне діагностування недуг були нашими завданнями, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – У скринінгових центрах – найсучасніше обладнання. Тут діє принцип «одних дверей». Тобто жінка приходить в один заклад і отримує високоякісне обстеження. Причому максимально близько до дому. І це теж важливо, враховуючи, що часто пацієнтки просто не доїжджали до обласного центру. Саме так, як скринінгові центри, має працювати сучасна медицина.

20181016_164126

Усі скринінгові центри «Здоров’я жінки» інформатизовані. Дані кожної пацієнтки тут заносять в електронну картку. База зберігається в обласному онкодиспансері. З його фахівцями працівники скринінгових центрів можуть консультуватися онлайн.

20181016_164511-1

Нагадаємо, цей проект на Черкащині реалізовано коштом Державного фонду регіонального розвитку України та місцевих бюджетів. Зокрема, на закупівлю обладнання спрямували майже 19 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100