реклама
Sucurity Police

реклама

У грудні 2011 року був юридично зареєстрований осередок Федерації спортивної аеробіки та фітнесу України в Черкаській області. У інтерв’ю газету "Молодь Черкащини" голова осередку Максим Долженко розповів про мету створення організації та перспективи розвитку цього виду спорту в нашому краї.

– Ми шість років працюємо у сфері оздоровчого фітнесу, – розповідає Максим Долженко. – Якось під час перебування у Москві ми з колегою Юрієм Швайком потрапили на змагання зі спортивної та степ-аеробіки. Це було яскраве, незабутнє дійство. Побачене підштовхнуло нас до створення організації, яка б займалася розвитком спортивної аеробіки в нашому регіоні. Хотілося, щоб наші спортсмени також виступали на різноманітних змаганнях. Ми звернулися по допомогу до керівника української федерації Тетяни Пасічної. А наприкінці минулого року наш обласний осередок був юридично зареєстрований. Хочемо підняти спортивну аеробіку на Черкащині на серйозний рівень.

– А що являє собою спортивна аеробіка?

– Це дуже демократичний вид спорту, ним можуть займатися всі, практично без обмежень. Спортивна аеробіка дає силу, гнучкість, витривалість, уміння працювати в команді, володіння відчуттям ритму. Це переважно командний вид спорту, в якому виступають колективи по 6, 8, 12 осіб. Безпосередньо змагання – це виступ під музику у досить швидкому темпі. Необхідно продемонструвати елементи кількох груп – динамічні, акробатичні, силові. Велике значення має взаємодія між спортсменами, вміння достатньо довго працювати з певною швидкістю.

– Яка база для розвитку цього виду спорту в Черкасах?

– Ми працюємо на базі Інституту фізвиховання, спорту та здоров’я Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Тут є всі необхідні умови для занять спортивною та степ-аеробікою. Приємно, що ці види користуються значною популярністю, у нас займається велика кількість дітей і дорослих. Надалі плануємо залучати до занять і студентів.

– Чи збираєтеся найближчим часом брати участь у змаганнях зі спортивної аеробіки?

– Так, у цьогорічних планах – виступи черкаських спортсменів у кількох всеукраїнських турнірах. Перший із них відбудеться на початку березня в Києві. Ми вже готуємо команду зі степ-аеробіки, відібрали трьох дітей для виступів у спортивній аеробіці, а також готуємо учасників в індивідуальній програмі. Наше головне завдання – не перемогти, а показати себе, дати можливість нашим спортсменам відчути дух змагань. Нам потрібно набиратися досвіду, щоб згодом вийти і на міжнародний рівень, адже у 2016 році спортивна аеробіка цілком може стати олімпійським видом спорту. Тож у майбутнє дивимося з оптимізмом.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100