реклама
Sucurity Police

реклама

За результатами інспекційних відвідувань, проведених на території комунального підприємства «Міський ринок» Канівської міської ради, інспектором праці Управління виявлено факти використання роботодавцями праці 3 неоформлених належним чином найманих працівників.

Дві особи працювали без належного оформлення у сфері надання послуг населенню (ремонт одягу), праця однієї незадекларованої особи використовувалася у сфері торгівлі (продаж взуття).

Посадовими особами Управління на фізичних осіб – підприємців, що допустили порушення трудового законодавства, накладено фінансові санкції у розмірі 111 690 грн за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

Інформація до відома

Управління Держпраці нагадує про активізацію взаємодії з територіальними органами фіскальної служби, Пенсійного фонду та органами місцевого самоврядування з метою легалізації найманої праці та детінізації заробітної плати. Контроль за легалізацією трудових відносин посилено шляхом проведення спільних перевірок та інспекційних відвідувань.

Звертаємо увагу роботодавців: чинним законодавством передбачено застосування штрафних санкцій у розмірі 30-ти мінімальних зарплат (111 690 грн) за кожного найманого працівника, якого допущено до роботи без укладання трудового договору.

Виплата заробітної плати «у конвертах» призводить до значних негативних наслідків як для роботодавця, так і для працівника. Нелегальне працевлаштування – це відсутність соціальних гарантій, (права на відпустку, у тому числі на час вагітності та пологів, страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, права на оплату листків непрацездатності тощо). Громадяни також втрачають пенсійний стаж та можливість отримання державної допомоги у разі втрати роботи. Неофіційно працевлаштована особа позбавлена законодавчого захисту та повністю залежить від роботодавця.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100