реклама

реклама

На базі Черкаського вищого професійного училища будівельних технологій відтепер функціонує ще один навчально-практичний центр – з професії «Монтажник гіпсокартонних конструкцій». Його відкрили за участі представників обласної та міської влади, Міністерства освіти і науки України, бізнес-партнерів училища.

Функціональні можливості новоствореного центру презентували учні навчального закладу під час майстер-класів. Зокрема, показали гостям, як виконується монтаж металевого каркасу, кріплення гіпсокартонних листів, шпаклювання швів гіпсокартону, виготовлення гіпсокартонної перегородки, стель, монтаж напівколони на ін. У новоствореній майстерні 8 робочих місць, де учні працюють парами, тобто 16 осіб. Усі робочі місця забезпечені необхідним обладнанням для виконання різних видів робіт.

DSC0314

Директор навчального закладу Валентина Молоцило розповіла, що робота над створенням Центру тривала майже три роки при плідній співпраці з ТДВ «СІНІАТ», що забезпечує заклад необхідними матеріалами для навчальних будівельних робіт. У цілому спрямували на Центр більше 600 тис. грн.

– Модернізуємо наш заклад зусиллями всього колективу спільно з партнерами, – зауважила Валентина Олексіївна. – А такі центри дають змогу учням удосконалювати вміння. І в цьому ми вже переконалися. Адже через рік після створення в училищі центру сантехнічного обладнання та устаткування з професії «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування» наші учні на всеукраїнському конкурсі фахової майстерності здобули перше місце. У цілому ж такі новації в закладі неабияк мотивують до навчання!

Директорка училища розповіла, що за весь період роботи закладу з його стін випустили понад 10 тисяч кваліфікованих працівників, зокрема й понад 400 монтажників гіпсокартонних конструкцій. А нині, переконана керівниця, їхня фахова майстерність зросте в рази. При цьому нововідкритий Центр створювали безпосередньо руками фахівців та учнів закладу.

Між тим, поряд із науково-практичним центром діє й конференц-зал, що продемонстрували цього дня. Тут опановуватимуть і теорію професії.

– Недаремно в області перспективними для розвитку у сфері проaтехосвіти ми обрали саме аграрний та будівельний напрямки, що мають нині неабиякий попит, – відзначив перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – Таким чином ми інвестуємо в майбутнє, зокрема в освіту наших дітей, втілюючи тим самим ініціативи Президента й Уряду України щодо підвищення престижу професійно-технічної освіти. Ми розуміємо, що економічний розвиток регіону певною мірою залежить і від рівня професійних навичок робітників будівельної галузі. Це добре усвідомлюють і самі роботодавці. Тому працюємо над вирішенням цього питання спільно: влада, бізнес і навчальні заклади. І в межах соціального партнерства створюємо відповідні умови для молодих людей – від початку підготовки базового фахівця до конкретного робочого місця – такий собі логічний замкнений ланцюг. Водночас створення відповідних навчально-практичних центрів із сучасним оснащенням дадуть змогу учням одержати необхідні уміння й навички. А відтак є запорукою конкурентоспроможності робітників на ринку праці.

Віталій Володимирович сказав також, що на Черкащині працює 8 закладів професійної освіти, де готують робітників будівельної галузі. 6 із них фінансує обласний бюджет.

Про це інформує прес-служба ОДА

Довідково:

Навчальний заклад готує кваліфікованих робітників за професіями: «Штукатур; лицювальник-плиточник; маляр», «Муляр; електрозварник ручного зварювання», «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування; монтажник гіпсокартонних конструкцій», «Монтажник гіпсокартонних конструкцій; лицювальник-плиточник», «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування; електрозварник ручного зварювання», «Штукатур; маляр», «Плодоовочівник; квітникар».

У заклді навчається 350 учнів, працює понад півсотні педагогів.

На базі закладу діє 2 навчально-практичні центри:

  • «Міжрегіональний навчально-практичний центр сучасних будівельних технологій»;
  • Навчально-практичний центр сантехнічного обладнання та устаткування з професії «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування».

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Бережи рюкзак! 22.10.2018 19:40
Цитую Фотограф:
То тому, хто профінансував цей захід, місця з ножицями не вистачило серед могутніх плеч владців?

Швидше між могутніи животами, аніж плечами ;-)
Якби той фінансист потрапив між Ковалем і "наковалнею" з Воронова - розплющило б, нещасного. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Фотограф 22.10.2018 16:00
То тому, хто профінансував цей захід, місця з ножицями не вистачило серед могутніх плеч владців?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #2 Насмішили 21.10.2018 18:52
Ох і фото ви знайшли: один з сошкою - семеро з ложкою :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #1 Яке їхало... 21.10.2018 17:48
Коваль - класичний «Монтажник гіпсокартонних конструкцій» :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100