реклама

реклама

19 жовтня у черкаському художньому музеї презентували фотовиставку «Освіта – шлях додому», де було представлено світлини та історії мотивації до навчання людей, що опинились у конфлікті із законом.

44509511_330246671017417_2289105697754841088_n

Нині в Україні 56 тисяч людей відбувають покарання у місцях позбавлення волі або перебувають у слідчих ізоляторах. Вони мають право навчатися, працювати, але, на жаль, реальність зовсім інша.

IMG_0728

Фотографи та журналісти відвідали кілька виправних колоній у Полтавській та Чернігівській областях та дізналися в ув’язнених навіщо їм освіта, ким би вони хотіли бути та як розвиватися.

Побачити світлини та ознайомимся із історіями можна буде до 22 жовтня.

IMG_0733

«За кожною з цих фотографій прихована надія на майбутнє, яку плекають засуджені, говорить Олексій Сорокін, член БО «FREE ZONE», координатор пенітенціарного напрямку БО «Від серця до серця». –  Освіта – це той фундамент на якому людина може збудувати своє майбутнє після відбуття покарання. Але, на жаль, сьогодні багато ув’язнених не можуть здобувати освіту, перебуваючи у місцях позбавлення волі. Саме тому низка громадських організацій у партнерстві з Міністерством юстиції працює над забезпеченням цього права для людей, що перебувають у в’язницях та слідчих ізоляторах. Обмеження свободи не є обмеженням у здобутті освіти».

IMG_0732

Заступник начальника СІЗО із соціально-виховної та психологічної роботи Олександр Савченко зазначає, що сприяння у розвитку освітнього напрямку для ув’язнених – це важлива частина ресоціалізації та перевиховання людини.

«Цей напрямок дуже важливий, адже людина, яка бачить своє майбутнє та знає чим хоче займатись – не стане порушувати закон. Напрямок освіта для ув’язнених допомагає  нам повертати до суспільства людей і в тому числі розбудовувати нашу незалежну державу. А це майбутнє та безпека наших дітей», - говорить Олександр Савченко.

Виставку у Черкасах організувала БО «Від серця до серця» у межах однойменного проекту БО «Вільна зона», який реалізується у партнерстві з БО «Світло надії» та Представництвом DVV International в Україні  в рамках діяльності міжнародної мережі пенітенціарної освіти у країнах Східного партнерства і Центральної Азії при фінансовій підтримці Міністерства закордонних справ Німеччини.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100