реклама

реклама

19-го жовтня відбувся перший тренінг «Стратегічне планування та фандрейзинг для громадських організацій культурного спрямування», в рамках проекту «Літературно-видавничий ландшафт Черкащини: вчимося, досліджуємо, змінюємо».

У дружній та доброзичливій атмосфері відбувалось навчання ініціативних, творчих та натхненних культурними ідеями 18-ти учасників. Тренери Юка Красюк та Світлана Лисенко, провели теоретичне навчання та закріпили знання у групових практичних вправах.

«Хочу відмітити позитивну жадібність до нових знань у аудиторії. Практично всі учасники активно працювали, не втрачали цікавості до предмету усі сім годин напружених занять. Адже тренінги корисні тільки тим, хто дійсно бажає розвиватися. Вони лише трамплін для більш глибокого вивчення предмету та самовдосконалення», - зазначила Юка Красюк, сертифікований тренер й керівник проекту.

IMG_9935

Під час навчальних сесій тренери відверто говорили про труднощі та перспективи, ділилися своїм багатим досвідом та розповідали про кроки, які необхідно робити, щоб зміцнити свою громадську організацію, згуртувати її членів, як знайти симпатиків та спонсорів, котрі допоможуть втілити ідею.

«Цей тренінг для мене був дуже корисний, бо я творча особистість і не дуже практична. Тут я дізналася як правильно планувати та спілкуватись з організаціями, як вміти подати себе, знайти підтримку в державних та інших установах – це дуже-дуже важливо для творчої особистості. Адже часто нас «розпирає» від багатьох ідей і ми з цим скарбом носимося, але не знаємо, як об’єднатися, по яким доріжкам ходити, щоб його реально донести до споживачів нашої творчості. Я просто у захваті від обох спікерів і я їм дуже вдячна за нові знання», - поділилась враженнями від заходу одна з учасниць, дитяча письменниця Анна Григорович.

Загальна дружня атмосфера на тренінгу сприяла не тільки цікавій роботі, а й розкрила кожного з учасників, які були надзвичайно активними та вбирали в себе цінну для них інформацію. Знайшовся час і для відповідей на питання.

«Треба розуміти, що культурні ініціативи завжди потребували підтримки суспільства. Просити допомоги та отримувати її для втілення корисних для розвитку суспільства ідей абсолютно нормальний сценарій для громадських організацій, ініціатив та окремих митців. Головне – робити це професійно. Зараз ми живемо у той час, коли треба вміти не тільки створювати мистецький продукт чи генерувати ідеї, а й знати команду однодумців, з котрою торувати шляхи до втілення цих ідей, донесення продукту до широкого загалу», - зазначила тренер Світлана Лисенко, відповідаючи на питання учасників тренінгу.

Нагадаємо, що проект «Літературно-видавничий ландшафт Черкащини: вчимося, досліджуємо, змінюємо» проводить опитування і вивчає культурні смаки регіону. Ми провели стратегічну сесію – дискусію «Черкаси: культурне місто чи провінція?» та перший тренінг і вже готуємось до наступного, який відбудеться 25-го жовтня на тему: «Нетворкінг для ГО культурного спрямування. Юридичні аспекти діяльності ГО в Україні».

Далі за нашою програмою:

30-го жовтня тренінг «Культурна подія від планування до втілення. Співпраця зі ЗМІ»;

8-го листопада воркшоп по залученню, організації роботи та мотивації волонтерів.

Про результати роботи проекту ми прозвітуємо на прес-конференції  23-го листопада.

Проект реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується  Міністерством культури України.

Слідкуйте за нашими оголошеннями та програмою заходів на сайті http://cherkasybookfest.org.ua .

Реєструйтеся на тренінги за посиланням: https://goo.gl/HCkbKG

Питання та пропозиції надсилайте на електронну пошту: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #3 Всього мало, всіх-багато 23.10.2018 12:15
Цитую Друк:
А чому до вивчення літературно-видавничого ландшафту Черкащини не запрошується спілка письменників?

"Книжковому маестро" і без вас, нахлєбніків, грошей мало на море в Іспанії!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Друк 23.10.2018 11:35
А чому до вивчення літературно-видавничого ландшафту Черкащини не запрошується спілка письменників?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Лікнеп 22.10.2018 00:41
Самі із собою поговорили. Навіть не смішно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100