реклама

реклама

Осіння пора – час збирати врожай. Традиційно члени шкільного лісництва Ризинської загальноосвітньої школи I-III ступенів, що на Звенигородщині, допомагають своїм наставникам у Пехівському лісництві в їх осінніх клопотах.

Так, нещодавно школярі долучилися до збору лісового насіння. Це надважливий процес у лісогосподарстві, адже, як кажуть лісівники, – від того, якої якості буде зібране лісове насіння, залежить не ли­ше приживлюваність сіянців, але й про­дуктивність лісів майбутнього.

0-02-05-ea52f9de6f1d560bc364c9879d113d3e6dda344cd35181afc853ab40482a17a8_full

І результат спільної праці ризинських школярів та їх наставників вражаючий – зібрали 1800 кілограмів жолудів дуба червоного та майже 1000 кілограмів жолудів дуба звичайного. Як повідомив помічник лісничого Пехівського лісництва Звенигородського лісгоспу Микола Бойко, зібране лісове насіння буде використане під час наступної лісокультурної кампанії, а до того – зберігатиметься у відповідних умовах.

Безліч приємних та щирих емоцій отримали школярі й від того, що їх запросили лісівники до збору ще одного врожаю – яблучного. До слова, цьогоріч пехівські лісівники мають відміний врожай яблук різних сортів. Садок зростає у Пехівському лісовому розсаднику, у якому вирощують широкий асортимент саджанців декоративних дерев та кущів, в тому числі й плодових.

“Яблуні – невисокі, тож дітям дуже зручно було обривати плоди. До саду діти ходили три дні поспіль і загалом зібрали майже десять тонн, адже цього року дуже гарний врожай. Не можна передати словами дитяче задоволення від цієї роботи та від результатів! І, звісно, як подяка від лісництва за допомогу – усі діти отримали яблука для своїх родин”, – розповідає вчитель Ризинського шкільного лісництва Звенигородського лісгоспу Валентина Бойко.

Черкаське обласне управління
лісового та мисливського господарства

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100