реклама
Sucurity Police

реклама

У селі Будище Звенигородського району освятили новостворений храм УПЦ КП в ім’я Архістратига Божого Михаїла.

17102018224201009

Про це повідомляють «Вісті Черкащини».

Свого часу Будище славилося своїм дерев’яним храмом, збудованим у 1700–ті роки. Це була гарна архітектурна споруда з прекрасним інтер’єром, як описував його у своїх «Сказаниях о населенных местностях Киевской губении» Леонтій Похилевич. Церкву кілька разів перебудовували, і вона могла б ще довго слугувати вірянам, якби її не було знищено в радянський період. І все ж жителі села не втрачали надії на відродження храму. Спочатку під церкву пристосували звичайну сільську хату. Згодом громаді передали під храм приміщення колишнього фельдшерсько-акушерського пункту. Це було близько семи років тому.

За реконструкцію будівлі взялися всі гуртом. Давалося це не так просто, оскільки обходилися в основному коштами, що їх пожертвувала місцева громада.

І все ж разом з місцевим священиком о. Володимиром добилися свого. Багато зусиль доклали для введення в дію храму родини Олександра Бойка, Віктора Павлика, Сергія Скляра, Олени Мазур. Син Олени Андрій виготовив й встановив дзвіницю, а місцеві умільці потрудилися над обрамленням ікон. Таким чином, уже у вересні нинішнього року справилися з усіма роботами і жовтень ознаменувався для села неординарною подією – освяченням храму Святого Архістратига Михаїла.

Чин освячення здійснив архієрей Української православної церкви Київського патріархату, митрополит Черкаський і Чигиринський, глава Синодального управління військового духовенства Іоан та священики з інших населених пунктів Звенигородщини, яких за давнім українським звичаєм миряни зустрічали хлібом-сіллю.

Після завершення хресного ходу довкола новоосвяченого храму та виголошення слів вітання архієрея до мирян, було здійснене й перше богослужіння.

17102018224200822

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100