реклама

реклама

До черкаського "Громадського бюджету" цьогоріч потрапило 87 проектів. Про це стало відомо у стінах міськради під час прес-конференції 24 жовтня, передає кореспондент vikka.ua.

Загалом на відбір було подано 122 проекти, 22 із них відразу не допустили до голосування. Основна причина, за словами заступниці міського голови Людмили Бордунос, – невідповідність проекту програмі "Громадського бюджету".

4477628021153565351639246804262493708353536n

"Наприклад, проект про створення молодіжного центру. Багато хто підтримує цей проект, і я також вважаю його чудовим. Однак в ньому передбачалась зарплата на працівників центру. Така умова не відповідає порядку, який передбачили наші депутати, а саме те, що ми можемо витрачати кошти з бюджету на подальше, щорічне утримання проекту. Однак департамент освіти його врахує, при тому, що у 2019 році вони планують самі реалізовувати проект", – розповідає чиновниця.

Також, серед причин "відсіювання" проектів була недостатність або ж перевищення суми проекту, розповідає начальник відділу підтримки громадянського суспільства в Черкаській міській раді Олексій Дубовий.

"Відтак, для аналізу до департаментів було передано 100 проектів, які, своєю чергою, погодили 82. 18 із них отримали негативну оцінку. Нагадую, у нас з минулого року діє процедура надання апеляції. Цього року 8 проектів подали апеляцію і 5-ро проектів успішно її пройшли. До голосування у нас дістались у 2018 році 87 проектів", – зазначає Олексій Дубовий.

Голосування за проекти триватиме з 1 до 14 листопада. Як і минулого року, діятиме електронне і паперове голосування. Останнє буде здійснюватись на 7-ми точках: на 1 поверсі у приміщенні Черкаської міської ради (без вихідних, з 8:00 до 19:00), а також у міських бібліотеках (дитячі працюватимуть за графіком, вихідний матимуть у суботу; у дорослих вихідний день – понеділок).

Черкаський IT-фахівець Володимир Дибенко, один із розробників програми, розповів про особливості електронного голосування.

"У попередні роки ми помітили, що на місцях в офлайн були черги, і ми вирішили запропонувати деякі покращення. Зовнішній вигляд проекту залишиться колишнім. Будуть доступні додатки на Android та iOS. Для адміністраторів на місцях голосування у бібліотеках з’явиться додаткова кнопка про публічне голосування. Завдяки такій функції виборці зможуть не стояти в черзі, а самостійно перевірити ідентифікаційний код (для тих, хто вже голосував у попередні роки), відправити смс на свій номер телефону і ввести код в програму. Після цього можна віддати свої голоси. Якщо людина ще не голосувала, вона аналогічно може ввести свій ідентифікаційний код, номер телефону і віддати свій голос", – розповідає програміст.

Зазначимо, що громадяни матимуть у своєму розпорядженні 4 голоси, які зможуть віддати за найвдаліші, на їхню думку, проекти.

Після прес-конференції методом жеребкування автори проектів отримали порядковий номер у "Громадському бюджеті", а також символічні сувеніри.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 Прокурор 25.10.2018 08:32
"... а самостійно перевірити ідентифікаційни й код (для тих, хто вже голосував у попередні роки)..."

А кто давал право организаторам собирать информацию по предыдущему голосованию? Что это за база данных? Вы там не заигрались???? Кто имеет к ней доступ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 майданный червь злочиния 25.10.2018 07:43
87? Количество против качества. Кухарки решат.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100