реклама

реклама

Нові тролейбуси - це гарантія від 1 року до 2 років, це навчання працівників, як обслуговувати і ремонтувати, це доступність запасних частин. У результаті машини менше простоюють в депо і більше часу проводять на лінії. Про це заявив Представник громадської ради при КП «Черкасиелектротранс» Валерій Мироненко на своїй сторінці у Facebook.

fdgfd1213

Як приклад він наводить тролейбуси Ikarus. За йго словами, 3 з 4 тролейбусів стоять вже два роки в депо, а одна машина ще жодного разу не виїджала на лінію.

“До речі, щодо Skoda 21tr, одне місто в Україні вже має досвід їхньої купівлі і експлуатації - це місто Одеса, де таких тролейбусів 4 одиниці... І що... 3 з них не працює... Слава богу, хоч одна експлуатується...”, - написав він.

Валерій Мироненко зазначає, що в Чернівцях трохи краща ситуація зі Skoda 21tr, але з 4 тролейбусів, які надійшли рік тому в це місто, на лінії працює лише 2 машини. Інші дві ще і досі не виїджали в місто і простоюють в депо.

“Таке саме буде і в Черкасах: купимо 20 штук, а 10 будуть в депо під забором, і стануть, як донори, для тих 10”, - підкреслив він.

Інформація з сайту корпорації "Богдан"

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Хомiв 27.10.2018 15:49
Мироненко, ми вже дозахищали "Богдан" з легковиками..i залишились без автоiндустрii!
Нiчого цю пародiю пропихати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Дональд Трамп 27.10.2018 09:01
Олейник как-то покупал за***ченные автобусы-и чем это закончилось-он сбежал в россию,а атобусы в металлолом,хотя бондаренко спец по сдаче лома.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100