реклама

реклама

Громадські організації Черкащини закликають депутатів Черкаської обласної ради звернутися до Верховної ради, Президента, Кабінету міністрів із вимогою дофінансувати Суспільне мовлення у 2019 році і тим самим зберегти місцеве Суспільне мовлення. Відповідне звернення оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбуці голова ГО "Академія стратегічних досліджень" Сергій Пасічник.

Нижче наводимо повний текст звернення.

Звернення громадських організацій Черкащини до депутатів Черкаської обласної ради щодо можливого закриття філій Суспільного мовлення в регіонах.
Ми, як громадяни України, які прагнуть змін і щодня не на словах просувають і втілюють реформи, обурені невиконанням державою свого, закріпленого Законом, зобов’язання про фінансування Суспільного мовлення в Україні. Подібні дії ставлять під загрозу втілення однієї з ключових реформ, особливо в умовах агресивної інформаційної війни, що ведеться проти нашої держави.
Громадські активісти Черкащини стурбовані інформацією, яку озвучив голова правління ПАТ "НСТУ" Зураб Аласанія про можливість закриття філій Суспільного мовника в регіонах, за умови скорочення бюджету на 2019 рік.

Суспільне мовлення в Черкаській області – це Черкаська регіональна дирекція суспільного мовлення – телекомпанія "Рось" та Черкаське обласне радіо, які за неповних десять місяців діяльності в умовах реформи показали, що здатні, попри суттєве недофінансування, втілювати реформу, дотримують цінностей незалежності, відкритості та просвітництва.

Робота Черкаської регіональної дирекції Суспільного суттєво змінилася після реформування державного телебачення. Наразі телекомпанія єдина, що оперативно та з максимальною повнотою інформує жителів усієї області (а не тільки окремих міст) про важливі новини. Крім того, реалізується ряд суспільно-важливих проектів, культурних телепрограм, залучаються експерти з органів державної влади і місцевого самоврядування, громадського сектору, завдяки чому теле- та радіо-аудиторія має змогу отримувати різнобічну і зважену інформацію про події та важливі для суспільства теми.
Ви, як представники своїх громад, повинні бути зацікавленні в існуванні сильного місцевого мовника, який не буде залежним від комерційних чи політичних інтересів власника, а працювати лише задля зміцнення державності.

Звертаємося до Вас від імені громадських організацій Черкащини та просимо проявити міцну державницьку і громадянську позицію і звернутися до Верховної ради, Президента, Кабінету міністрів з вимогою дофінансувати Суспільне мовлення у 2019 році і тим самим зберегти місцевого суспільного мовника.

Голова ГО "Академія стратегічних досліджень" – Сергій Пасічник
Голова ГО ЧОГО "Життя без бар’єрів" – Леся Валяєва
Голова Громадської ради при Черкаській ОДА – Євгеній Глєбов
Голова АНГО – Анатолій Рекун
Голова ЧОО Комітету виборців України – Максим Михлик
Голова ГО "Наш батальйон" – В’ячеслав Скічко
Крайовий отаман Черкаського крайового товариства українського козацтва – Віталій Чепелуха
Голова ГО "Автомайдан-Черкаси" – Сергій Яковенко
Голова ГО "Ком’юніті медіа хаб" – Гриб Катерина

реклама

Коментарі  

 
-1 #4 Сергій 27.10.2018 10:49
Журналюга, а чим вам ці невідомі і нереальні?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 1 27.10.2018 09:46
А кто его смотрит??Все смотрят 5 канал! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 А як подумать? 26.10.2018 18:13
Місячної зарплати директора філії "Суспільного" вистачило б на зарплати трьох знімальних груп, у складі якої - по журналісту і оператору, всього - на 6 осіб "пересічних" журналістів!
Можливо, треба спочатку "пошукти внутрішні резерви"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Журналюга 26.10.2018 15:57
Добра ініціатива, але треба до неї було б запросити більш відомі і реальні громадські організації
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100