реклама

реклама

Директор Черкаського зоопарку Євген Ван не проти перейменування Черкаського зоопарку, щоб поряд з назвою відображався бренд «Рошен». Саме цього хоче інвестор, який вже вклав у зоопарк значну суму коштів (26 млн грн), створивши вольєру «Земля ведмедів та вовків». А тепер йде мова про створення нової вольєри, в яку буде інвестовано 50 мільйонів.

IMG_2096

Про все це говорили на зібранні в Будинку культури ім. Івана Кулика, де мали відбутися громадські слухання стосовно відображення бренду «Рошен» в назві Черкаського міського зоологічного парку. але оскільки прийшло всього 30 осіб, слухання не відбулися, а просто громадське обговорення.

– Це зоопарк загальнодержавного значення. Його земля – це земля природно-заповідного фонду. Зміни призначення неможливі. А все, що на території зоопарку – власність громади міста. Тож передача комусь чогось неможлива. Тому всі чутки щодо того, що хтось десь будуватиме котеджі не відповідає дійсності, – заспокоїв черкащан Євген Ван. – І ми перший зоопарк, який отримав інвестиційні кошти від приватного інвестора. І якщо ми проведемо масштабну реконструкцію і модернізацію, то вийдемо на показники, які нам дадуть можливість виключити взагалі зоопарк для фінансування з міського бюджету. Тобто станемо самодостатніми і зоопарк зможе сам себе підтримувати.

Заступниця міського голови Людмила Бордунос зауважила, що сподівається на те, що перейменування зоопарку – не політичний проект.

IMG_2074

IMG_2079

– Люди переживають чи не буде приватизації зоопарку. Люди переживають, бо 50 млн грн. – це дуже великі кошти і треба розуміти, шо інвестор хоче взамін за назву, – зауважила вона.

Директор департаменту соціальних проектів кондитерської корпорації Roshen Ірина Пономаренко сказала, що проект буде завершений у будь-якому випадку, незалежно від того, чи прийме громада міста рішення про перейменування зоопарку.

– Ми свої зобов’язання перед черкаським зоопарком все рівно виконаємо, – каже Ірина Пономаренко. – А вже якщо продовжувати реконструювати, то будемо говорити про відображення бренду в назві зоопарку. Але ніяким чином не претендуємо на майно громади міста!

IMG_2128

– Питання перейменування вас влаштує після президентських виборів? – уточнила Бордунос.

– Аби це влаштувало громаду, – сказала Пономаренко. – Нема питань абсолютно ніяких. Це не пов’язано з виборами. Просто наближається ювілей зоопарку, там запланована реконструкція вхідної групи зоопарку, тому і трохи поспішали.

ФОТО Артема Ківака

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100