реклама

реклама

У Першій міській лікарні встановили відеогастроскоп. Цей сучасний прилад дозволяє виявляти онкозахворювання на ранніх стадіях.

DSCN1563

За словами лікаря-ендоскопіста Першої міської лікарні В’ячеслава Глаговського, попередні прилади були застарілими та не дозволяли виявляти онкологічні захворювання вчасно.

– Нова апаратура має арсенал інструментів, які дозволяють диференціювати нормальні тканини від патологічних під час обстеження, – зауважує лікар. – Такого обладнання у Черкасах  досі не було і щоб пройти обстеження на сучасному відеогастроскопі містянам доводилося їхати до Києва. Тож для нас це було довгоочікуване обладнання. Тепер ми маєм можливість робити такі втручання, які неможливо здійснювати в інших медичних установах міста.

DSCN1545

Відеогастроскоп активно використовують в медзакладі вже понад місяць. Кажуть, встигли спростувати страшні діагнози, які ставили в інших установах.

– До нас звернувся пацієнт, якому в одній клініці поставали діагноз. В іншій – захворювання не виявили. Завдяки відеогастроскопу з’ясувалося, що таки діагноз у першій клініці був хибним. Якби людина втретє не обстежилася б, то жити з таким діагнозом було б надто складно, - говорить В’ячеслав Глаговський.

Придбали сучасне обладнання за кошти з міського бюджету.

–Понад 10 років на цю лікарню не звертали увагу. Ми будемо розширювати функціональну можливість вже встановленого обладнання, додавати модулі, якими робитимуть інші обстеження. Тобто використовувати обладнання на повну потужність, – говорить депутат міської ради від «Об’єднання «Самопоміч» Олексій Романов.

Він зауважує, що у жахливому стані і приміщення операційних цього медзакладу. Там близько 30 років не робили ремонту.

– Це впливає на якість послуг, що надаються нашим пацієнтам. Тому ми будемо ініціювати та відстоювати вирішення цього питання перед колегами по депутатському корпусу, – додає Романов.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100