реклама

реклама

У рамках акції «Випускник – 2019» та з метою ознайомлення школярів з тонкощами такої важливої професії як пожежник, фахівці Чигиринської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості організували професіографічну екскурсію до районного сектору Управління ДСНС України у Черкаській області для 26 учнів 5-х і 8-х класів місцевої загальноосвітньої школи № 1.

Захід розпочався зі вступного слова фахівця з профорієнтації Лариси Порожньої, яка розповіла про стан ринку праці району, його основні тенденції та ознайомила з послугами служби зайнятості для учнівської молоді.

Фото 1

Під час екскурсії пожежною частиною, начальник караулу Олександр Лисенко  розповів дітям про те, які фахівці задіяні в робочому процесі, ознайомивши з обов’язками пожежного рятувальника, водія автотранспортних засобів, начальника караулу та радіотелефоніста.

Особливо цікавою для молоді виявилася розповідь начальника караулу про пристрої та знаряддя, які використовуються під час гасіння пожежі для визволення людей, які за певних обставин опинились у металевому полоні і не мають можливості вибратись самостійно.

Рятувальники Служби Порятунку «101» продемонстрували гостям обладнання пожежного автомобіля та спеціальний одяг, що захищає їх під час гасіння пожежі.

«Пожежник, або вогнеборець - це працівник пожежної охорони, який гасить пожежі, рятує і евакуює людей. Пожежник, насамперед, повинен знати правила надання першої медичної допомоги, володіти міцною психікою та високою стресостійкістю. Тому саме від швидких та відпрацьованих дій, професіоналізму кожного залежить добробут та спокій населення», - наголосив Олександр Лисенко.

Професіографічні екскурсії мають неабияке значення в профорієнтаційній роботі з учнівською молоддю, адже знайомлять дітей з професіями безпосередньо в конкретних умовах професійної діяльності, а також формують позитивне ставлення до робітничих професій і допомагають у професійному самовизначенні молоді.

Чигиринська районна філія ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100