реклама

реклама

Досвід молодіжної комсомольської організації, яка «сприяла формуванню особистостей мільйонів юнаків і дівчат в складних умовах, безцінний для Росії». Таку думку висловила в понеділок спікер Ради Федерації РФ, колишня черкащанка Валентина Матвієнко в своєму привітанні, приуроченому до 100-річчя від дня створення Всесоюзної ленінської комуністичної спілки молоді (ВЛКСМ).

4847425 Про це повідомляє ТАСС.

На думку Матвієнко, пам'ять про ВЛКСМ і надалі «повинна служити моральним орієнтиром для юних громадян, які мають передати естафету добрих справ на благо людей і Вітчизни в XXI столітті».

Матвієнко нагадала, що історія цього молодіжного руху є «доленосною віхою в літопису Росії», оскільки народження комсомолу випало на важкі роки війни, розрухи, голоду, дитячої безпритульності, неграмотності і економічної відсталості.

«У складних умовах мільйони юнаків та дівчат, повних енергії, спраги нових знань і відкриттів, проходили школу громадянського становлення, – підкреслила глава верхньої палати парламенту... – Молоді люди були там, куди кликав їх час, де було особливо важко. Вони активно брали участь в освоєнні цілинних земель, зведенні міст і підприємств, незмінно перебуваючи в авангарді будь-яких починань. Комсомольські будівництва – одна із значущих традицій руху», – зауважила Матвієнко, додавши, що створення Саяно-Шушенській ГЕС, Волзького автомобільного заводу і знаменитої Байкало-Амурської магістралі було «безприкладним подвигом комсомольців».

Нагадаємо, Валентина Матвієнко, яка провела дитинство і юнацькі роки в Черкасах, розпочала свою кар’єру як комсомольський функціонер – завідувачка відділу, секретар, перший секретар Петроградського райкому ВЛКСМ у Ленінграді.

реклама

Коментарі  

 
0 #6 А путлєрюгенд не хоче? 31.10.2018 11:09
"Між стаканом і комсомолом" - книга спогадів Валюхи за принципом "Майн кампф" :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 згадала здорову печінку 30.10.2018 17:49
на прохання і за підтримки Вілкула
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Абрек 30.10.2018 15:59
Ну,і що ця московська с.ка робить на черкаському форумі? Чи її апологети добре заплатили, щоб нагадати про вальку-пів-стакана? Комсомолка вср.на....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 вождь 30.10.2018 15:34
І що ця потвора робить на сторінках вашого поважного видання. Це стерво благословило війну в Україні, а ви її цитати друкуєте. Давно відомо що колишні комсомольські функціонери-це верх безпринципності з вміннями пристосуванців вищої проби. Як кажуть гім... в воді не тоне. :oops:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Гроші 30.10.2018 14:00
Мабуть, їй це досвід точно був корисний, раз зробила таку карколомну кар'єру.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #1 Перехожий 30.10.2018 10:20
Камсамольцы -дабравольцы...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100