реклама

реклама

Представники Черкаського муніципального духового оркестру подали в суд на міську владу Черкас. Про це повідомила директор оркестру Валентина Лич, інформує сайт «НародUA».


Зокрема, музиканти оскаржують в Соснівському районному суді рішення Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому про скорочення чисельності штатних посад духового оркестру від 28 лютого 2012 року. Відповідно до цього рішення, як повідомили працівники оркестру, з 30 квітня «скорочуються» всі посади оркестру.

– Після цього наказу ми передали всіх наших працівників у центр зайнятості, і з 30 квітня всі вони будуть звільнені, – говорить Валентина Лич. – Департамент посилається на рішення сесії міськради про реорганізацію і приєднання до будинку культури Кулика. Хоч ми і доводили працівникам департаменту, що приєднання – це не скорочення, звільнення усіх, а просто приєднання. Вони керуються бюджетом на 2012 рік, де передбачено тільки 242 тисячі гривень на наш оркестр.

Працівники створили комітет із захисту оркестру і самі минулого тижня подали позов до суду на рішення департаменту, оскільки рішення влади є незаконним.

– По-перше, нас не приєднують, а розпускають. По-друге, неможливо приєднати професійний музичний колектив до аматорських. Будинок культури – це зовсім інша організація, – стверджує директор оркестру. – Після приєднання оркестру фактично не буде, адже зарплату може отримувати тільки диригент.

Крім того, працівники оркестру працюють і з прокуратурою, яка теж має перевірити законність рішення міської влади. Поки що рішень немає.


Стосовно створення у філармонії симфонічного оркестру, куди мали приєднати весь колектив духового оркестру, пані Лич говорить, що губернатор запевняє, що оркестр був, є і буде, а насправді відбуваються зовсім інші дії. Працівники оркестру збираються йти на прийом до губернатора і з'ясовувати, в чому справа.

– Адже виходить, що обласна влада виділила кошти для духового оркестру, а ми нічого не знаємо, – зазначає Валентина Лич. – Черкаська філармонія готова взяти тільки 9 працівників муніципального оркестру. Крім того, по місту уже ніби набирають інших музикантів в симфонічний оркестр, але не наших.

– Взагалі то департамент рішення не приймає. Рішення приймає сесія міської ради, а департамент на виконання рішень сесії може видавати якісь свої накази чи розпорядження, – говорить директор Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому Ірини Топчій. – Я не знаю, про що йдеться, тому що під рукою в мене немає цих документів. Мова йде про те, що рішенням сесії міськради було прийнято пропозицію про реорганізацію муніципального духового оркестру шляхом приєднання до міського Будинку культури Кулика на умовах іншої організації – трудових відносин.

За словами пані Топчій, місто готове закупляти послуги в муніципального духового оркестру на основі складення цивільно-правових угод. І з метою виконання цього рішення був прийнятий наказ про скорочення чисельності працівників для того, щоб дати їм можливість укладати нові цивільно-правові угоди.

– Ми повинні їх скоротити. Але на сьогоднішній день після цього рішення міськради було проведено зустріч з губернатором за «круглим» столом, де були і представники оркестру, і представник обласної державної адміністрації, і зараз розглядається пропозиція про приєднання муніципального духового оркестру до Черкаської обласної філармонії. Там теж розглядається декілька пропозицій, декілька варіантів, зокрема – чи в склад симфонічного оркестру, щоб об'єднати духовий оркестр і симфонічний, чи це буде якийсь інший вигляд організації їх діяльності, – пояснює Ірина Вікторівна.

реклама

Коментарі  

 
+3 #4 Оксана Колісник 07.03.2012 09:25
Цитую ЮСТАС:
23 февраля на митинге оппозиции оркестрантов не замечалось, хоть их и приглашали. Понадеялись на обещания Тулуба? Ну-ну... 8)

Ну, "опозиція" також не дуже "розганялася" зоча б листи писати. А це ж не на морозі, так? Музикант же на морозі може профпридатність втратити - не думали про те?. "Опозиція" не поспішала пропонувати своїм представникам в раді/радах вносити запити, петиції та пропозиції щодо оркестру і культури взагалі. І, зрештою, "опозиція" має "провітрити" свій інструментарій: мітинги та й мітинги. Одноманітно, монотонно, хоч і голосно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 ЮСТАС 06.03.2012 21:50
23 февраля на митинге оппозиции оркестрантов не замечалось, хоть их и приглашали. Понадеялись на обещания Тулуба? Ну-ну... 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Оксана Колісник 06.03.2012 14:27
Складно буде оскаржувати колегіальне рішення, хоч воно і деб..не.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Любов Майборода 06.03.2012 14:05
Духовий оркестр має бути збережений як самостійна одиниця. Такі музичні колективи унікальні і їх не можна руйнувати. А місто має дати субвенцію обласному бюджету на його утримання.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100