реклама

реклама

Перший заступник голови ОДА Віталій Коваль з робочою поїздкою відвідав Матусівську об’єднану громаду, що на Шполянщині. Тут він з головою райдержадміністрації Володимиром Потапенком та керівником ОТГ Василем Колісником оглянув кілька об’єктів.

DSC0893

Про це повідомляють у Черкаській облдержадміністрації.

Цього дня в Матусiвській загальноосвітній школі № 1 відкрили капітально відремонтовану їдальню. Відтепер тут – яскраво оздоблене приміщення, сучасна сантехніка та меблі. У цілому їдальня розрахована більш ніж на 100 осіб. Керівник Матусівської громади Василь Колісник розповів, що працювали над оновленням близько трьох місяців.

– На ремонт ми спрямували 1,5 млн грн власних коштів громади. Тепер тут затишно й комфортно для дітей. Водночас створені необхідні умови і для роботи поварів, – додав Василь Васильович.

Зауважимо, в закладі навчається 105 учнів та 31 вихованець дошкільного підрозділу. Працює в школі 16 викладачів різних кваліфікаційних категорій. Важливо, що в навчальному закладі створено всі умови для якісного навчання та перебування протягом дня. До послуг учнiв – сучасно облаштовані класи, зокрема й комп’ютерний, бiблiотека, спортивний зал та майданчик тощо. Отоплюють приміщення завдяки побудованій тут автономній котельні, що працює на альтернативних видах палива.

Віталій Володимирович принагідно оглянув навчальні класи, поспілкувавшись зі щойно призначеним директором школи Любов’ю Хижняк.

Між тим, в тутешній об’єднаній громаді турбуються і про розвиток культурної галузі. Тут – один із кращих будинків культури в області. Масштабне просторе приміщення майже повністю відремонтоване за останні кілька років. Тут замінили дах, опалювальну систему, встановили нові вікна. За рахунок коштів громади та спонсорської допомоги поступово ремонтують внутрішнє приміщення. А цього року оновили освітлювальне обладнання, завдяки чому атмосфера глядацького залу й сцени стала більш яскравою.

Між іншим, на базі цього приміщенні невдовзі відкриють і ЦНАП, що створюють в межах Програми «U-LEAD з Європою». Наразі його залишилось доустаткувати меблями й обладнанням.

– Переваги реформи децентралізації очевидні, – говорить перший заступник Віталій Коваль. – Приміром, тутешні оновлення – реальний результат її успішного втілення. І це вкотре доводить: фінансово незалежні громади можуть самостійно і на належному рівні утримувати дитячі садки і школи, амбулаторії, будинки культури, дороги, інфраструктуру. Адже змога розпоряджатися власними коштами дозволяє мешканцям громади спрямовувати фінансування на першочергові потреби й таким чином поступово покращувати ситуацію на своїй території. Тут важлива ініціативність, раціональність та прогнозована ефективність. Сукупність же ініціатив, як на державному, так й обласному та місцевому рівнях, дають можливість реалізовувати пріоритетні завдання, передбачені, зокрема, й Стратегією розвитку області.

DSC0952

DSC0951

DSC08441

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #3 Хм 01.11.2018 16:58
А дійсно, зроблено доволі естетично та сучасно, як для сільської громади. Можливо, доцільно цій громаді передати на баланс і Обласний драмтеатр, запасне черкаське футбольне поле :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Люди 01.11.2018 14:39
Нехай Коваль також побачить в якому стані перебуває дорога Н-16 Умань-Черкаси і дасть з цього приводу свої коментарі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Черкащанин 01.11.2018 12:58
Реально круто! Аж не віриться, що таке може бути в селі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100