реклама

реклама

31 жовтня в Черкасах пройшло святкування дня Реформації. Найбільший концертний зал міста БК «Дружби народів» був переповнений людьми. Глядачі зайняли всі місця – хто не встиг стояв у проходах.

т

Про це повідомляє організатор заходу – Черкаський обласний комітет Руху Реформації.

Представники 12-ти церков різних протестантських конфесій створили один музичний колектив, який і виступив на концерті в честь свята. У підготовці останнього брало участь набагато більше представників церковних громад.

Gospel united або Євангеліє об'єднує – так символічно назвали концерт організатори. Підготовка тривала сім місяців. Хор з сімдесяти осіб і естрадно-симфонічний бенд виконали 15 пісень в стилі госпел. Всі пісні – українською.

«Це вперше в Черкасах такий масштабний християнський концерт. Ми хотіли прославити Бога та долучити черкащан до стилю в музиці, який існує вже понад сто років, і який цінують у всьому світі. Щоб виконати пісні українською – деякі з них перекладали власноруч», – говорить організатор концертної програми Тетяна Шапошник.

На заході підбивали підсумки Черкаський обласний комітет Руху Реформації. У русі брали участь майже всі протестантські церкви області. За два роки організація реалізувала більше 40 проектів. Серед них благодійні акції, освітні заходи, соціальні робота, форум сім'ї, концерти.

«Сьогодні ми зібралися для того, щоб зробити висновки і прозвітувати про виконану роботу комітету Руху Реформації в Черкаській області. Такі заходи дають розуміння правильності та сили єднання всіх церков в досягненні однієї мети», – поділився голова обласного комітету руху Реформації в Черкаській області Валерій Бєляєв.

Також у рамках свята Реформації пройшла виставка історії Реформації. Під час заходу відбулася акція, номінована в Національний реєстр рекордів України, проект – «Створення рукописної Біблії» від Українського Біблійного Товариства. За його правилами кожен учасник вручну переписував уривок зі Святого Письма. Проект мандрує Україною с 2 червня 2018 року і його мета переписати всю Біблію і таким чином привернути увагу українців до Слова Божого.

На наступний рік комітет Реформації планує поглиблено працювати в освітній сфері, підключаючи до цього всі районні центри області. Також організація продовжить роботу над тими проектами, які почала раніше.

viber imageм

45294690_349079159003221_8206387497001811968_n

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100