реклама

реклама

Настоятель храму на честь святих рівноапостольних Кирила і Мефодія м. Черкаси, протоієрей Андрій Шиманович, днями взяв участь у другому засіданні філософсько-богословського гуртка, який діє на базі Наукового інституту історії і філософії Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького.

111

Про це повідомляє сайт Черкаської єпархії УПЦ Київського патріархату.

Сайт наголошує, що у поліконфесійному середовищі сучасної України ворожість, агресія, зневага та несприйняття людей з іншим досвідом богопізнання є загальною, універсальною проблемою для всіх без виключення християнських конфесій та деномінацій. Неспроможність зазирнути за межі власної християнської традиції і в наш час не дозволяє багатьом нашим співвітчизникам побачити у інших християнах не ворогів, не конкурентів, а, в першу чергу, носіїв образу і подоби Божої, які, попри застарілі стереотипи та світоглядні шаблони, все ж таки є нашими братами та сестрами у Христі. Саме тому цього разу основним мотивом для зустрічі членів гуртка стало бажання обговорити всі найважливіші та найактуальніші нюанси, що стосуються сучасних міжконфесійних відносин в Україні.

Протягом бесіди доповідачі посилались на праці та думки таких християнських богословів та мислителів як Карл Барт, Мирослав Вольф, Джеймс Макклендон, прот. Олександр Мень, Ярослав Пелікан, Ґанс Кюнг, Ульф Екман та інші.

реклама

Коментарі  

 
+8 #1 Гроші 05.11.2018 14:47
Незрозуміло, що взагалі батюшка робить у світському закладі освіти. В Україні церква відділена від держави, а школа від церкви. Щоб займатися пропагандою свої поглядів, у батюшки є своя церковна кафедра. А може справа в тому, що до його приходу стали мало нести грошей? То чи має ЧНУ допомагати попу вербувати прихожан?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100