реклама

реклама

Голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець під час сьогоднішньої прес-конференції розповів, як так сталося, що облрада вирішила придбати для свого підприємства нову автівку.

2262bx Нагадаємо, торік обласна рада вирішила відмовитися від закупівлі автомобіля Infiniti через значний резонанс, який набуло це питання у суспільстві.

– Якщо відверто, я можу сказати, що економічна доцільність придбання такого автомобіля уже давно назріла, – зазначив Олександр Вельбівець. – Сьогодні в автопарку обласної ради є декілька автомобілів, але вони мають дуже значний пробіг (понад півмільйона кілометрів), і їхні ресурси вичерпуються. Спитайте на ринку, яка буде ціна Toyota Camry 2007 року випуску із пробігом 600 тисяч з гаком кілометрів...

Три старі автівки Toyota Camry, які має на сьогодні автопідприємство облради, обслуговують голову ОДА, голову облради та його заступника. За словами Олександра Вельбівця, вони виходять із ладу «цілими агрегатами», і їх ремонт коштує десятки, а то й сотні гривень. При цьому, як зазначив Олександр Вельбівець, обласна рада раніше купувала автомобілі для державних, зокрема правоохоронних, структур, і ці автомобілі вже за два роки після придбання списували.

Автопідприємство облради поставило за мету замінити старі Toyota Camry новими аналогами. За технічними характеристиками найкраще для цього підходять Infiniti. Сьогодні підбито підсумки тендера, і новий автомобіль буде придбано за 969 тис. грн.

Олександр Вельбівець допускає, що ці кошти можна було б витратити на інші потреби. Наприклад, він пропонував краще замінити в Будинку рад застарілу систему опалення на більш економічну. Але депутати за це не проголосували. Втім, у їхньому рішенні, на думку голови облради, таке є своя логіка.

– Придбання нового автомобіля буде коштувати менше, ніж ремонти старих автівок, – наголосив пан Вельбівець. – Є певна межа, до якої автомобіль варто ремонтувати, а потім такі витрати стають економічно необґрунтованими.

Заклики до чиновників «їздити на тролейбусах та велосипедах» Олександр Вельбівець називає популістичними і не практичними.

– Я не люблю коли, спекулюючи, кажуть що новий автомобіль купують «голові обласної ради». Це неправда. Автомобіль купують автотранспортному підприємству, яке обслуговує не голову обласної ради, а обласну раду і обласну державну адміністрацію. Повірте мені, цей автомобіль буде служити після того, як я вже не буду головою облради, а можливо переживе й ще одне скликання. І дай Бог, щоб він був у гарному стані якомога довше, – зазначив Олександр Вельбівець.

Щодо свого власного автомобіля, то пан Вельбівець підтвердив, що поки що не планує його купувати. Нині він може експлуатувати батьківський «Москвич», який полагодив і тримає в робочому стані в пам’ять про батька. Натомість, сучасну автівку придбавати не має потреби, оскільки вільний час для приватних поїздок у нього практично відсутній. За його словами, заощаджені за роки роботи в органах влади кошти він краще витратить на інші потреби, приміром передасть дочці, яка вже має вік, коли дівчата виходять заміж.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #12 вождь 06.11.2018 10:38
[quote name="Пришийкобіліхві ст."]Як же хочеться пану вельбівцю поїздити на інфініті. Аж труситься. За наші з вами гроші.Для чиновника мільйон з нашої кишені для власного задоволення совість дозволяє витягти.Йому , бач , по області ,ввіреній йому, западло на ниві по цим дорогам поторохтіти. Треба інфініті бити. А перед друзяками в Києві приїхати на бодай тойоті то ж стидобисько. А те що люди в магазині считають копійки і вибирають купити отой хліб , чи отой , бо дешевший його не ...бе. Він хоче машину за мільйон і ніяк не менш.Звідки вони такі беруться ? Ми їх таких обираємо. :oops:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #11 вождь 06.11.2018 09:57
Москвич якому 50 років ремонтувати і тримати в робочому стані-доцільно, а тойоту недоцільно. Крім того коли читаєш вимоги до майбутнього автомобіля то складається враження, що описується вже придбаний автомобіль. А так то вельбівець дуже раціонально мислить. По дорогам, на яких вони мають хороший гешефт, можна їздити або москвичем якому 50 років (не жалко), або на службовій, яку на шару заправляють і ремонтують, ще й водій за кермом. За таку вашу роботу вас всіх на москвичі потрібно посадити інфініті ви не заслужили. :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #10 Знайка 06.11.2018 02:53
Цитую Перехожий:
Колись у 90-ті чи при Лук'янцю чи при Цибенку теж купили "Шевролета" для ОДА через автопарк обласної лікарні. Потім довго брехали, що будуть хворих звозити зі всієї області щоб не трясло.

Ага, було таке. З невеличкими уточненнями - не для ОДА, а для міської ради. Не при Цибенку чи Лукянцю, а при Олійнику, і не "Шевролета", а "Крайслера". :-*
А решта - чиста правда - 90-і і для превезення хворих. Останнє правда Олійник вигадав лише через декілька місяців після скандалу...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #9 Пришийкобіліхвіст. 05.11.2018 23:44
Як же хочеться пану вельбівцю поїздити на інфініті. Аж труситься. За наші з вами гроші.Для чиновника мільйон з нашої кишені для власного задоволення совість дозволяє витягти.Йому , бач , по області ,ввіреній йому, западло на ниві по цим дорогам поторохтіти. Треба інфініті бити. А перед друзяками в Києві приїхати на бодай тойоті то ж стидобисько. А те що люди в магазині считають копійки і вибирають купити отой хліб , чи отой , бо дешевший його не ...бе. Він хоче машину за мільйон і ніяк не менш.Звідки вони такі беруться ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #8 Перехожий 05.11.2018 22:51
Колись у 90-ті чи при Лук'янцю чи при Цибенку теж купили "Шевролета" для ОДА через автопарк обласної лікарні. Потім довго брехали, що будуть хворих звозити зі всієї області щоб не трясло.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #7 В. Белий 05.11.2018 21:57
Хоть бы одна гнида, отказалась и сказала что будет на личном ланосе ездить... ох, твари, твари
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #6 Дуже дивний підхід 05.11.2018 21:37
наголосив пан Вельбівець. – Є певна межа, до якої автомобіль варто ремонтувати, а потім такі витрати стають економічно необґрунтованим и.

Щодо свого власного автомобіля, то пан Вельбівець підтвердив, що поки що не планує його купувати. Нині він може експлуатувати батьківський «Москвич», який полагодив і тримає в робочому стані в пам’ять про батька. Натомість, сучасну автівку придбавати не має потреби, оскільки вільний час для приватних поїздок у нього практично відсутній.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #5 Дональд Трамп 05.11.2018 21:35
СЛОВОБЛУДИЕ-как они молниеносно меняют шкуру..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Школа життя, так сказать 05.11.2018 21:31
Цитую 1:
Відбрихався краще ніж Бондаренко :lol:

Це у Лисянці Толя у Сані в школі списував. А в Черкасах навпаки - Саня вчиться на провалах Толі, як не попастися, коли мєлоч по карманах тириш)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #3 Абрек 05.11.2018 21:30
Ще один бідняк в Черкасах :oops:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100