реклама

реклама

Із наступного року значно зросте грошове забезпечення та надбавки для військовослужбовців – загалом до 40 %. Тепер мінімальна заробітна плата для рядового солдата, який служить за контрактом, зросте з 7 до 10 тисяч гривень. Запроваджується компенсація за винаймання житла для солдат-сержантів військової служби за контрактом. Вона буде в межах 3-3,5 тис. грн.

DSC0130

Про це під час нещодавньої прес-конференції розповів обласний військовий комісар Євгеній Курбет, інформують у Черкаській ОДА.

За його словами, також покращується харчування військовослужбовців. Попередньо апробували нове меню у навчальних частинах, військових коледжах. З цього місяця переходять на нього й бойові військові частини. До 2020 року його запровадять в усіх військових формуваннях. Тепер перелік страв нараховуватиме до 350 найменувань, а боєць зможе обирати меню на свій смак. Сухі пайки укомплектовуватимуть за стандартами НАТО.

Військовий комісар Євген Курбет додав, що з наступного року, відповідно до рішення Ради національної безпеки України, військові комісаріати реформують у територіальні центри військово-соціальної підтримки та рекрутингу.

– Роботу в такому форматі вже апробували у Чернігові, Дніпрі, Одесі, Рівному, а з наступного року її запровадять в усіх областях України, – наголосив він. – Змінюється штабна структура, будуть створені вербувальні підрозділи, які працюватимуть за західним стандартом широкої рекламної агітаційної роботи та ін.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+6 #1 Гроші 09.11.2018 17:29
Не сказав лише одне: коли вся армія буде контрактною?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100