реклама

реклама

Днями відбулася розширена колегія лісівників Черкащини. У ході засідання  фахівці галузі проаналізували основні результати фінансово-господарської діяльності за три квартали 2018 року та розглянули ряд важливих виробничих питань.

DSC_0014

Річний план по лісовідновленню та лісорозведенню по області виконаний – він становить 1355 гектарів. Заготовлено понад 70 тонн лісового насіння. Протягом пожежонебезпечного сезону ліквідовано 35 лісових пожеж на загальній площі  понад 2 га. Здійснено ремонт понад 25 км  лісових доріг з ґрунтовим покриттям та майже 10 км з твердим покриттям.

За підсумками господарсько-фінансової діяльності лісгоспів усі підприємства спрацювали прибутково. Держлісгоспами отримано чистого прибутку 35,5 млн грн.  Понад 28 млн грн направлено на освоєння капітальних інвестицій. З початку року до бюджетів усіх рівнів сплачено 212 млн грн податків, зборів та обов’язкових платежів. Також сплачено понад 52 млн грн єдиного соціального внеску.

DSC_0028

На колегії проаналізували стан кредиторсько-дебіторської заборгованості, рентабельність заготівлі  деревини на підприємствах, стан справ з оформлення правовстановлюючих документів на землю. Також говорили про формування вартості основних лісогосподарських робіт по підприємствах,  стан залишків лісопродукції на складах, формування цін на деревину.

Варто зазначити також, що у держлісгоспах здійснено увесь необхідний комплекс завдань з підготовки до роботи в зимовий період 2018-2019 років (заходи з енергоефективності, утеплення адмінприміщень, підготовлено техніку, забезпечено працівників зимовим одягом). Усі держлісгоспи повністю відмовилися від опалення адмінприміщень природним газом та встановили твердопаливні котли. На заходи з охорони праці підприємствами спрямовано 2 млн грн.

Обговорили на колегії і питання підготовки до ялинкової кампанії у передноворічнний період. Наразі вже необхідно створювати рейдові бригади для охорони хвойних молодняків та плантацій новорічних ялинок, розробити графіки патрулювання, застосовувати усі існуючі засоби для убезпечення від браконьєрства в передноворічний період.

Про це повідомляє прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Петро 10.11.2018 23:35
Мабуть точно підбили підсумки, бо фізіономії сумні. Бувають веселішими коли підбивають не підсумки, а "бабки".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100