реклама

реклама

Незвичний подарунок до 8 березня отримала черкаська пенсіонерка Олена Наконечна. За кілька днів до свята до неї в гості із подарунком завітав голова громадської організації «Рідне місто Черкаси», депутат Черкаської міської ради Сергій Отрешко. Олена Олександрівна стала однією з героїнь проекту «Ви – наша совість і гордість Черкас», який проводить громадська організація. Про те, як бабуся трудилася в пекарні «Колосок» і  який у неї виходить смачний хліб, написав у листі на адресу організації 10-річний онук Ілля.

"Ви - наша совість і гордість Черкас". У Черкасах триває акція вшанування онуками своїх рідних

"Ви - наша совість і гордість Черкас". У Черкасах триває акція вшанування онуками своїх рідних


 У майстерності Олени Наконечної переконався й Сергій Отрешко. Бо ж до візиту гостя жінка приготувалася й спекла до чаю святковий коровай.

– Я в Черкаси переїхала в 75-му році, – розповіла Олена Олександрівна. – 20 років працювала на м’ясокомбінаті, а з виробництвом хліба зіткнулася вже тоді, коли прийшла працювати на пекарню. Іллюша дуже любив до мене приходити на роботу. Особливо увечері, коли починала працювати нічна зміна. В нього був свій фартушок, він одягав і допомагав дівчатам крутити пампушки. Всі тішилися, мовляв, нова зміна підростає.

Утім, звідки в малого така любов до хліба, здогадатися неважко. Бо ж сама бабуся може довго розповідати про секрети його випікання. Та й на смак, каже, може відразу розрізнити, чи якісний хліб.

– Душа повинна лежати до тістечка. Коли зміна приходить на роботу, і бачиш, що хтось не в настрої, то починаєш  розмовляти, аби відволікти від проблем. Бо тісто не любить, коли з ним грубо поводяться. Треба ніжно і ласкаво. До тіста співати треба, – каже жінка.

Саме такі черкащани – по-справжньому віддані своїй справі – заслуговують на шану і увагу з боку громадськості, переконаний Сергій Отрешко.

– Героями міста є люди, які в ньому живуть і щось для нього роблять. Це прості черкащани, які трудяться на користь інших, – зауважує депутат. – Акція «Ви – наша совість і гордість Черкас» буде продовжуватися, бо людей, які заслуговують на увагу, у місті чимало.

І хоч для Олени Наконечної несподівана увага з боку громадської організації стала сюрпризом, жінка такий проект схвалює.

– Звичайно така увага потрібна, бо хороших людей в Черкасах багато. Дехто все життя працював на виробництві. І це цікаво і для дітей, і для онуків, і для самих пенсіонерів – згадати минулі часи, – розмірковує вона.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 федор принципиальный 08.03.2012 12:41
будь скромней ***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100