реклама

реклама

Інноваційні технології, передові стартапи, бізнес високих технологій, унікальна екосистема, освіта за новими правилами. Це – про UNIT.city. У першому в Україні інноваційному парку побували студенти Черкаського державного технологічного університету разом із заступником голови облдержадміністрації Ярославом Березанем.

20181109_130544

Місто в місті UNIT.city створює максимально зручну екосистему та інфраструктуру для ведення бізнесу. Нині тут вже діє більше 80 компаній-резидентів і їхня кількість постійно збільшується. Водночас тут працюють над збереженням та прибільшенням інтелектуальної еліти України.

20181109_120345

Для цього тут функціонує UNIT.factory – ІТ-школа нового формату, яка працює за ліцензією французької школи «42», розповідає Community Lead команди UNIT.city Валентина Ракітіна.

DSC0146

Загалом таких освітніх платформ у світі п’ять. Українська – третя за кількістю студентів. Навчання без викладачів, у власному темпі, з доступом до необхідних програм 24/7 та проміжним тестуванням триває до трьох років. Після тестування та співбесіди сюди беруть студентів віком від 17 до 30 років.

DSC0177

Створення можливостей для новітньої освіти й роботи в Україні – одні з основних викликів сьогодення, вважає заступник голови облдержадміністрації Ярослав Березань. Забезпечення потреб освіченої молоді у зайнятості й самореалізації попередить відтік «мізків» за кордон й допоможе у розвитку саме українського бізнесу.

DSC0191

– Україна може бути передовою, – каже посадовець. – Свідченням тому – унікальний для України проект фонду Василя Хмельницького K.fund – UNIT.city. Саме тут зосереджені передові ІТ-компанії та стартапи України, працюють та створюють фахівці найвищого рівня, генеруються проекти на перетині науки, бізнесу та культури. Для студентів, які тільки обирають свій подальший професійний шлях, – це приклад тих можливостей, яких потребує молодь тут, в Україні. На рівні області ми активно упроваджуємо освітні новації, розвиваємо робототехніку. Нещодавно на факультеті електронних технологій і робототехніки за підтримки ОДА запустили лабораторію «Сучасних цифрових рішень і робототехнічних систем». Саме тут на практиці студенти опановують основи розробки автоматизованих Smart-систем.

DSC0222

Область також співпрацює з фондом Василя Хмельницького K.fund у напрямку бізнес-освіти та розвитку підприємництва. Йдеться про Школу малого та середнього підприємництва. Нині проходять такі підприємницькі навчання вже другий набір слухачів.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100