реклама

реклама

nove До кінця цього року в Черкасах планують відкрити перинатальний центр. Він буде організований на базі обласної лікарні за проектом "Нове життя". Про це інформує «Газета по-українськи».

  — У нас уже була комісія з Мінздраву. У Києві над центром працює група проектувальників, інженерів, медиків. Вони оглянули приміщення, які можна буде переобладнати для перинатального центру. У ньому буде відділення екстрагенітальної та генітальної патологій, невиношування, інтенсивна терапія для жінок і новонароджених і пологові зали. Розрахований буде на 1,5 тисячі пологів у рік. Якщо врахувати, що в області на рік припадають 12 тисяч пологів, то це більше, ніж кожна десята жінка, — каже головний лікар обласної лікарні 52-річний Олександр Дудник.

За словами керівника обласного управління охорони здоров'я Володимира Брожика, роботи з облаштування центру почнуть у першому кварталі цього року. Планують набирати лікарів зі стажем не менш як сім років і не нижче першої категорії.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 обиватель 10.03.2012 21:24
Давно пора.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 ФЕЛІКС 09.03.2012 20:02
Знову вішають лапшу на вуха черкащанам!
Адже перинатальний центр в Черкасах уже був створений на базі пологового будинку№2 ще 6 років тому!
Для цього було виділений окремий блок приміщень і ЗА КОШТИ ПЛПТНИКІВ ПОДАТКІВ було закуплене найсучасніше обладнання : УЗІ, ГЕНЕТИЧНА ЛАБОРАТОРІЯ.
Тепер це устаткування вкрадено в територіальної громади і подаровано приватній фірмі, яку переведено в приміщення дитячої обласної лікарні.
Очолює цю приватну фірму дружина депутата Черкаської міської ради, члена Партії регіонів, голови депутатської комісії з охорони здоров"я Черкаської міськради Валового.
Я вважаю, що тепер черкащанам зрозуміло, чому Валовий і його однопартійці були одностайні в питанні знищення пологового будинку №2.
Адже РОЗІКРАСТИ через свої приватні фірми устаткування , приміщення і прилеглі землі найлегше, ЗНИЩИВШИ підприємство і колектив та заплативши величезних хабарів меру і губернатору...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100