реклама

реклама

Державні інспектори Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області в жовтні 2018 року склали 85 актів перевірок із питань дотримання вимог земельного законодавства землекористувачами, власниками земельних ділянок, органами виконавчої влади й органами місцевого самоврядування. За цей час оформлено матеріали адміністративних справ і вжито заходів реагування стосовно 26-ти порушень земельного законодавства, вчинених на площі 536 га, видано 30 приписів для усунення порушень земельного законодавства на землях державної та комунальної власності.

Загалом розмір шкоди, заподіяної внаслідок порушень вимог земельного законодавства, що виявлено минулого місяця, становить 222,3 тис. грн, із яких добровільно сплачено 200,4 тис. грн.

Зокрема, за результатами документальних перевірок встановлено порушення вимог земельного законодавства Городищенською районною державною адміністрацією, яка видала розпорядження щодо надання земель державної власності. Головне управління Держгеокадастру звернулося з клопотанням до Черкаської облдержадміністрації про скасування цього розпорядження. Нині вирішується питання щодо розірвання договору оренди в судовому порядку.

Також виявлено, що Черкаська райдержадміністрація видала розпорядження про надання земель державної власності сільськогосподарського призначення з порушенням процедури – ухилення від проведення аукціону. За результатами перевірки внесено клопотання до Черкаської обласної державної адміністрації про приведення у відповідність до вимог чинного законодавства розпорядження Черкаської районної державної адміністрації.

Окрім цього, державні інспектори у сфері державного контролю за використанням та охороною земель під час виїзної перевірки використання земель сільськогосподарського призначення державної власності на території Черкаського району виявили самовільне зайняття земельної ділянки площею 53,8 га (посів озимої пшениці). Порушника (товариство) притягнуто до адмінвідповідальності та надано припис щодо усунення порушення. Здійснено розрахунок розміру шкоди внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки на суму понад 102 тис. грн. Матеріали адмінсправи передані до прокуратури області.

Прес-служба Головного управління

Держгеокадастру у Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100