реклама

реклама

Головне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що споживчі ціни по області в жовтні 2018 р. порівняно з попереднім місяцем зросли на 1,9%.

Продукти харчування та безалкогольні напої зросли в ціні на 1,9%.  Найбільше (на 8%) подорожчали овочі. На 4,6–1,1% зросли ціни на макаронні вироби, молоко та молочні продукти, маргарин, сало, хліб, яйця, масло, безалкогольні напої, рис, рибу та продукти з риби, продукти переробки зернових, м’ясо та м’ясопродукти. Водночас на 5,8% подешевшали фрукти, на 2,8% – цукор.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 2,3%, у т.ч. алкогольні напої – на 3,6%, тютюнові вироби – на 1,4%.

Одяг і взуття подорожчали на 1,5%, зокрема, взуття – на 2%, одяг – на 1,2%.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 0,6% відбулося головним чином за рахунок подорожчання фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 0,7%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 4,4% в основному спричинено подорожчанням проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті на 7,7%, палива та мастил – на 5,4%.

У сфері зв’язку ціни зросли на 4%, що пов’язано з подорожчанням поштових послуг на 9,4% та мобільного зв’язку – на 6,9%.

Послуги ресторанів та готелів подорожчали на 2,2%.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100