реклама

реклама

Забезпечити якісним мобільним зв’язком понад 50 тисяч вболівальників, які майже одночасно намагатимуться подзвонити, передати СМС, фото або відео з трибун Київського СК «Олімпійський» під час футбольного матчу – одне з випробувань, яке чекає Компанію «Київстар» у вже недалекому майбутньому.

  – Це велике випробування будь-якої мережі, якщо врахувати ще й те, що біля стадіону є бізнес-центри, державні установи, багатоповерхівки, і всім цим людям також потрібен мобільний зв'язок. Тому ми встановлюємо спеціальні базові станції з системою indoor-покриття безпосередньо на стадіонах,  – розповів регіональним журналістам заступник технічного директора Компанії Сергій Климов під час засідання прес-клубу «067» в Києві.

фото - http://2012ua.net

фото - http://2012ua.net


Фахівці пояснюють: ця система генерує незначну потужність, але за рахунок розташування великої кількості антен, забезпечує передачу даних на високій швидкості для максимальної кількості користувачів одночасно. Подібні технології вже використовує Швейцарія, Австрія, Німеччина та  Великобританія. Тепер  ними може похвалиться й Україна: «Київстар» обладнала системами стадіони «Донбас-Арена» та «Олімпійський». На черзі – встановлення такої базової станції у Львові.

Окрім спортивних комплексів, Компанія додатково забезпечила окремими базовими станціями найбільші готелі та бізнес-центри, а також збільшила їхню кількість вздовж автомагістралей.  За підготовку до проведення «Євро-2012» оператор мобільного зв’язку «Київстар» отримав подяку від Комітету з підготовки до чемпіонату.

Проте, підготовка до футбольного чемпіонату – лише частка того обсягу роботи, який виконала Компанія  за останні роки для задоволення потреб своїх абонентів.

– Ми сповідуємо філософію якості. Наші співробітники запровадили певні ноу-хау, що дозволило суттєво покращити роботу мережі. Зараз колеги з інших компаній мобільного зв’язку консультуються з нами, щоб також підвищити швидкість передачі даних, - ділиться Сергій Климов.

Наразі «Київстар» є однією з найбільших компаній мобільного зв’язку Європи, адже налічує близько 25 мільйонів абонентів, 14 тисяч базових станцій, 135 тисяч приймально-передавачів, а наявність 30 тисяч кілометрів волоконно-оптичних мереж дає суттєві можливості для розвитку мобільного зв’язку. Минулого року Компанія встановила понад 1300 нових базових станцій, ще на 600 – оновила обладнання, а більше 500 станцій «Білайн» було повністю інтегровано в мережу. Окрім розвитку голосового сервісу, оператор значно розширив можливості з передачі даних. Зокрема швидкість мобільного інтернету зросла з 120 Кб/с до 140 Кб/с. У мережі абоненти користуються понад 2 мільйонами смартфонів та 30 тисячами планшетів.

Важливим досягненням Компанія вважає показники своєї роботи під час останніх новорічних свят – не було жодних збоїв та перевантажень. Співробітники оператора мобільного зв’язку називають зустріч 2012 року - найкращим Новим роком в історії «Київстар». Тоді через мережу пройшло близько 900 мільйонів дзвінків, що вдвічі більше, ніж у звичайний день, 180 мільйонів СМС і 1,5 мільйонів ММС. А 3 січня, коли українці після святкування повернулися до активного життя, було зафіксовано рекордний обсяг користування інтернетом – 18,6 терабайт.

Щодо планів на 2012 рік Сергій Климов зазначив: Компанія продовжить оновлення мережі та запровадить інноваційні проекти, що значно поліпшать якість обслуговування абонентів у відповідності з світовими тенденціями на ринку послуг мобільного зв’язку.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100