реклама

реклама

Черкаська медична академія стала одним з перших закладів вищої медичної освіти в Україні, що розпочали підготовку з домедичної допомоги працівників поліції та служби з надзвичайних ситуацій.

12

Про це інформують в академії.

Підготовку здійснюють відповідно до наказу МОЗ України №1688 від 14.09.2018 р. Заняття проводяться з 29 жовтня поточного року на базі центру симуляційного навчання академії з використанням тренажерів, манекенів та відповідного оснащення, що відповідає міжнародним стандартам. У ролі асистентів і симульованих пацієнтів виступають студенти академії, які мають підготовку з екстреної медицини та досвід змагань всеукраїнського та міжнародного рівня. Теоретичні та практичні заняття проводять викладачі-інструктори, які пройшли відповідне навчання, що засвідчують сертифікати.

Першими розпочали навчання представники Управління патрульної поліції Національної поліції Черкаської області, поліцейські Головного управління Національної поліції в Черкаській області, Управління ДСНС України у Черкаській області.

У 2017 році Міністерство охорони здоров’я України оголосило про важливість і необхідність підготовки з надання домедичної допомоги осіб, які не мають медичної освіти, але є першими на місці екстремальних подій та катастроф (наказ МОЗ України №346 від 29.03.2017 р.). Це поліція, служба з надзвичайних ситуацій.

5

2

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100