реклама

реклама

На Черкащині споруджено ще один храм Української Православної Церкви Київського Патріархату. 18 листопада 2018 р. у селі Сорокотяга Жашківського благочиння митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан освятив новозбудований храм на честь святої мучениці Параскеви-П’ятниці.

IMG_3817

Про це повідомляє офіційний сайт Черкаської єпархії УПЦ Київського патріархату.

За святковим богослужінням архіпастирю співслужив настоятель парафії протоієрей Віталій Большак, а також духовенство Черкаської та Київської єпархій. Молитовно розділити радість зібралася численна громада села Сорокотяга, представники місцевої влади, а також гості із навколишніх сіл. Прекрасним співом прикрасив святкове Богослужіння хор Київської Православної Богословської Академії під керівництвом диякона Юрія Мигаля.

В кінці Богослужіння митрополит Іоан, а також отець Віталій висловили слова подяки фундаторам та меценатам новозбудованого храму. Також до духовенства та громади із словами привітання звернулася селищна голова Сорокотяги Наталія Іванівна Хандалашвілі. За вагомий особистий внесок у розбудову та утвердження єдиної Помісної Української Православної Церкви митрополит Іоан, з благословення Святійшого Патріарха Філарета, нагородив Орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого III-го ступеня Поліщука Василя Васильовича, Кравченка Анатолія Васильовича, а також медаллю Святого Юрія Переможця - Тьордьо Анатолія Івановича. Також Орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого III-го ступеня був нагороджений настоятель новозбудованого храму протоієрей Віталій Большак. Високих церковних нагород удостоїлися і ще багато інших благодійників, які долучилися до благої справи будівництва храму.

IMG_3805

IMG_3757

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100