реклама

реклама

Акція об’єднаних правих сил «В своїй хаті своя правда…» до річниці народження Тараса Шевченка зібрала у Черкасах 9 березня близько сотні активістів опозиційних партій з державними і політичними прапорами. Вони читали вірші Шевченка і взяли участь у коротенькому молебені, який провели священики різних православних церков. Про це інформує сайт «Про Головне».

ts1

 «Сьогодні ми розпочинаємо масштабну мистецько-політичну акцію, родзинкою якої буде читання маловідомих текстів Тараса Шевченка та розгортання найбільшого в Україні державного прапора, оскільки це тих два кити, на яких тримається наша державність», — заявив координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко.

Він наголосив, що до двохсотріччя Великого Кобзаря у 2014 році опозиціонери планують об’їхати всі міста і села області.

ts2

«Унікальність творчості Тараса Шевченка в тому, що він звертався до українців простою мовою, і актуальність його слова збереглася до сьогодні. Немає кращих закликів до боротьби з антидержавним режимом Віктора Януковича, ніж рядки з поетичних творів «Кобзаря». Ми маємо нагадати їх черкащанам, адже за щоденними проблемами вони їх дещо призабули», — додав депутат Черкаської міської ради від «Батьківщини» Микола Булатецький.

На думку Булатецького, Шевченко ниспосланий українцям для їхнього спасіння і сьогодні, майже через півтора століття після своєї смерті, він знову виконує цю місію.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Гайдамака 12.03.2012 09:34
Ховайся хто може...А не означає ця "масштабна культурно-мистецька акція" кінець світу ?:P Бо ми "злякались" :lol: :D :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Володимир 12.03.2012 09:28
Цікаво:сто чоловік вважають себе "українським народом". А решта 280 тисяч черкащан - хто?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100