реклама
Sucurity Police

реклама

Щорічно 21 листопада в усьому світі відзначається День рибальства. Це свято тих, хто присвятив своє життя риболовлі, тих для кого вона є професією, азартним хобі і спортом, а також являється особливим способом єднання душі з природою.

рибалка 1

Рибалка займається промисловим рибальством на морях або внутрішніх водоймах, застосовуючи при цьому спеціальні знаряддя лову: вудки, сітки, трали, неводи. Це цікава, але нелегка професія. Щоб досягти успіху в ній потрібно любити перебування на воді, не боятися фізичних навантажень, важких умов праці, бути готовим працювати в будь-який час дня і ночі і в будь-яку погоду. Рибалки можуть пробути на воді кілька діб. Ця професія також вимагає від людини витривалості і терплячості.

У наш час рибальство залишається дуже цікавим і поширеним захопленням, особливо це стосується чоловіків. Багато людей цим займаються професійно. На сьогодні рибальство є досить великою галуззю промисловості, при цьому вона включає не лише лов риби з метою її споживання, але також і для виробництва риб’ячого жиру.

Дотепер рибальство являється єдиним природним джерелом екологічно чистої харчової білкової продукції. Сьогодні рибне господарство життєво важливе для більш ніж 30 тисяч жителів нашої країни, зайнятих професійним промислом, рибництвом, переробкою уловів, торгівлею риботоварами, а також приблизно для 3 мільйонів рибалок-аматорів, для багатьох з яких рибальство є основним внеском в економіку родини, найчастіше єдиним джерелом продовольства й доходів.

Завдяки українським рибалкам - професіоналам і аматорам, жителі України сьогодні мають можливість щорічно отримувати до столу близько 100 тис. тонн недорогої й високоякісної риби, виловленої у внутрішніх і морських водах країни.

На сьогоднішній день вилов риби є прибутковим і цікавим заняттям, як для рибалок-одинаків, так і для риболовецьких суден, оснащених сучасним обладнанням і мають великий штат співробітників.

Професія рибалки дає також можливість для організації підприємницької діяльності та самозайнятості.

З початку 2018 року від роботодавців Черкащини надійшла 431 вакансія рибалки, з них за сприяння обласної служби зайнятості укомплектовано 429 вакансій. Середня тривалість укомплектування поданих вакансій становила три календарні дні.

У переважній більшості вакансії рибалки надходили від державного підприємства "Іркліївський риборозплідник", ТОВ "Еллада", ПАТ "Боровицьке", ТОВ "Рибколгосп", підприємств "Супой-рибак 2", "Інститут з питань іхтіології" та від підприємців Олександра Лисенка, Анатолія Осіпова, Петра Тептюка, Марії Задої та інших.

Що стосується громадян, які шукали роботу за цією професією, то таких у поточному році було 716 осіб. На сьогоднішній день на обліку служби зайнятості перебуває 56 таких безробітних.

Рівень заробітної плати серед заявлених вакансій в середньому становить близько 4-5 тис. грн.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Перехожий 22.11.2018 10:35
Після того як рибоохоронний патруль активізувався 400 бракон'єрів "працевлаштували ся" офіційно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100