реклама
Sucurity Police

реклама

З початку вересня Черкащину відвідало 11 потенційних кандидатів у президенти України. Зокрема, це Олег Ляшко, Олег Тягнибок, Роман Безсмертний, Валентин Наливайченко, Анатолій Гриценко, Андрій Садовий, Олександр Шевченко, Сергій Тарута, Юрій Дерев'янко, Юлія Тимошенко та Петро Порошенко. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

21-11-2018_Cherkasy_Tymoshenko y Smili

Так, Петро Порошенко (Блок Петра Порошенка «Солідарність») завітав у Черкаси з робочим візитом 20 листопада. Представив нового голову Черкаської облдержадміністрації – Олександра Вельбівця. Додавши, що для колишнього очільника Юрія Ткаченка знайшлася нова робота. На виборах Порошенко закликав не підтримувати популістів.«Вибори всі мають пройти вільно і чесно!», – сказав голова держави.

Цікаво, що до зали засідань Черкаської ОДА, де була зустріч з Порошенком пускали не усіх. Так, місцева активістка Вікторія Феофілова поскаржилась, що незважаючи на попереднє запрошення, на сам захід, її, чомусь, не пустили.  «У переддень о двадцятій зателефонував якийсь чоловік, представився працівником оргвідділу Черкаської ОДА, запросив на зустріч, сказав взяти з собою паспорт. Але коли сьогодні прийшла, мене не знайшли у списках і відмовилися пускати», – розповідає Вікторія.

Пізніше, Петро Порошенкозустрівся з Митрополитом Черкаським і Канівським Софронієм,  також заїхав у селище Оршанець (навчальний центр Державної прикордонної служби України), де військовим вручив державні нагороди.

16 листопада лідерка партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко виступила на площі перед Будинком Рад у Смілі. Мета її поїздки – обговорити з людьми ситуацію з теплом, що сталася у місті (з 12 листопада у Смілі запровадили надзвичайний стан через його відсутність. Без тепла залишилися житлові будинки, лікарні, дитячі садки та школи. 15 листопада президент Петро Порошенко доручив включити опалення. Наступного дня міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко заявив, що у Смілі почали подавати тепло. За його словами, було підключено газопостачання на 15 з 20 котелень міста).

Загалом, під час виступу Тимошенко критично висловлювалася про нинішню владу, розповідала про корупцію та зависоку ціну на природній газ.

Окрім цього, за інформацією активіста Дмитра Захарова, для масовки на зустріч з Тимошенко, до Сміли звезли працівників черкаських комунальних підприємств.

Проте за вказаними номерами переважно відповідають пенсіонери, яким запропонували поїхати зі штабу партії. Вони відгукувалися на пропозицію виключно за власним бажанням, не отримуючи за це ніяких заохочень.

Також, одна жінка додала, що після оприлюднення номерів, їй почали присилати смс із лайкою.

Пізніше Юлія Тимошенко здійснила інспекцію котелень, заявивши,  що опалення у місті так і не з’явилося.

Тим часом, 2 листопада Черкаси відвідав Олександр Шевченко (УКРОП) у рамках президентських «праймеріз» партії «УКРОП» (тип голосування, в якому обирається один кандидат від партії. Між обраними кандидатами потім проходить звичайне голосування). Там його обрали кандидатом у президенти, повідомляє канал «Expo-TV». Окрім цього, Шевченко разом з письменником Василем Шклярем відвідав ефір черкаського телеканалу «ВІККА».

Анатолій Гриценко (Громадянська позиція) 29 жовтня з робочим візитом завітав до Черкас. Зустрівся з партійним активом, дав прес-конференцію для ЗМІ та відвідав ефір телеканалу «Expo-TV».

Юрій Дерев'янко 27 жовтня розповів про головні пункти своєї програми у Черкасах та Чигирині. Ефір з ним можна подивитися на телеканалі «ВІККА».

А Олег Ляшко (Радикальна партія Олега Ляшка) завітав у Черкаси 26 жовтня на звітно-виборну конференцію, де було обрано керівника Черкаської територіальної організації партії – Івана Полудня.

25 жовтня Черкаси відвідав Сергій Тарута (ОСНОВА). В обласному центрі він відкрив регіональний офіс та представив керівника Черкаської обласної організації своєї політичної партії, депутата Черкаської обради Олександра Рибченка. Вони презентували ЗМІ свою партію.

З візитом до Черкас 23 жовтня завітав і Валентин Наливайченко (Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість»). На зустрічах презентувавсвій план відновлення миру та деокупації українських територій.

5 жовтня у Черкаському обласному музеї пройшла зустріч-дискусія з Романом Безсмертним «Якої ми хочемо України». Черкаси стали одинадцятим містом, куди приїхав політик з дискусійною платформою. Він говорив про проблеми корупції, судову систему, війну та розвиток  України в майбутньому.

Політик також виступив перед студентами Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Говорив про Мінський процес, конфлікт у Криму, Азові та на Донбасі.

У Черкасах 30 вересня Олег Тягнибок (Всеукраїнське об'єднання «Свобода») взяв участь у відкритті гімнастичного спортивного комплексу, на яке його запросили заступник міського голови Юрій Ботнар і очільник департаменту освіти та гуманітарної політики міської ради, депутат обласної ради Сергій Воронов (обидва із ВО «Свобода»).

Андрій Садовий 24 вересня відвідав Черкасив рамках дискусійної платформи UrbanTalks, учасниками якої були громадські активісти, депутати, представники органів місцевого самоврядування.

На думку координатора громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Черкаській області Захара Колісніченка: добре, що такі візити відбуваються, поки вони проходять без порушення законодавства, зокрема і виборчого. Позаяк виборець має мінімальну можливість побачити потенційного кандидата не тільки на білборді. А те, що потенційні кандидати почали свої турне ще за півроку до початку офіційної виборчої кампанії, тільки підкреслює важливість виборів і вкотре апелює до свідомості та відповідальності виборців.

Нагадуємо, офіційно виборча кампанія розпочнеться 31 грудня цього року, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Відповідно до частини 1 статті 44 та частини 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента», передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.

Захар Колісніченко,

координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА

у Черкаській області

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100