реклама

реклама

Днями під керівництвом начальника Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Дзюбенка відбулася виробнича нарада за  участі фахівців державних лісогосподарських підприємств.

DSC_0095-1

На нараду було винесено актуальне  питання щодо введення в дію національних стандартів на деревину, гармонізованих з європейськими.

Заступник начальника обласного управління Микола Рижков повідомив про відповідну нараду Державного агентства лісових ресурсів України, на якій було розглянуто основні питання та розставлено головні акценти вищезазначеної теми.

DSC_0064

Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Програми діяльності Кабінету Міністрів України» від 09.12.2014 року №695 в Україні скасовуються нормативні документи, розроблені до 1992 року. З 1 січня 2019 року необхідно буде користуватися національними стандартами, гармонізованими з європейськими, в яких суттєво змінені підходи до визначення розмірно-якісних характеристик деревини.

Попереду на держлісгоспи чекає проведення ряду організаційних заходів із підготовки спеціалістів, працівників та матеріально-технічної бази для роботи в нових умовах.

DSC_0067

Проблемним є те, що на частину продукції лісогосподарських підприємств не існує ні європейських, ні міжнародних стандартів. Крім того, деякі чинні в Україні нормативні документи суперечать між собою. Тож на лісівників у найближчому майбутньому чекає ряд нових технічних нормативів,  розробка нових  стандартів.

До слова, аукціонні торги з продажу необробленої деревини заготівлі І кварталу 2019 року, що відбудуться у Черкасах у грудні, вже будуть проведені за вимогами національних стандартів, адаптованих до європейських.

Про це повідомляє прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100